Elkezdődött a STRAND fesztivál

Cikk

augusztus 18, 2013

Kocsis András

261

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Elkezdődött a STRAND Fesztivál Zamárdiban. A kapunyitás a tervezett 10 óra helyett háromnegyed 11 körül volt, és bár nekünk szerencsénk volt, mert az elsők között tudtuk leverni a sátrunkat a kempingben, még mindig több száz ember várakozik a bejárat előtt. Megkérdeztem pár embert, akik már majdnem eljutottak a jegypénztárakig, átlagosan négy órája állnak sorban, de még vár rájuk egy 20 perces sor a bejáratnál, ahol a biztonsági személyzet szigorúan ellenőrzi a bejutni vágyókat.

kép

A szervezők azzal próbálják elviselhetőbbé tenni az akár öt órája a napon várakozók fizikai- és kedélyállapotát, hogy vízpermetezőkkel locsolják őket, azonban többen arra panaszkodnak, hogy elment az egésztől fesztiváltól a kedvük. Sokan inkább árnyékba húzódtak, vagy elmentek a közeli boltokba, büfékbe, pedig a koncertek már elkezdődtek. Jelenleg a Bermuda játszik, de ma este fellép még  többek között az Ivan & the Parazol, a Vad Fruttik, a Punnany Massif és az Irie Maffia is.

A fesztivál területén az árak inkább hasonlítanak a Sziget árfekvéséhez, mint a VOLTéhoz, a korsó sör 590, visszaváltható pohárral együtt 790 forint, a fél literes víz 320, a röviditalok pedig 800 és 1200 forint között mozognak. Ugyanennyibe kerülnek nagyjából az ételek, aki megéhezik, ehet churrost, hamburgert, de ide is kitelepült a kedvenc budapesti olasz éttermem, a Casa Piadina.

PLAYLISTEK