Egy sűrű nyár road movie-ja

Cikk

szeptember 1, 2016

Énekes András Előd

513

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!

A Saverne a nyár lezárásaként kihozott egy élménybeszámolós, vagány klipet a ‘Hijack Your Headphones’ című számukhoz. Nézzétek meg nálunk először, majd olvassátok el a beszélgetésünket a külföldöt is megjárt electro-rock formációval.

“Az idei nyarunk a korábbiaknál sűrűbbre sikeredett, most először próbáltuk ki magunkat külföldön, majd júliusban több hazai fesztiválon is.”

A zenekar korábbi videói mind a zenekar saját, fiktív világában játszódtak, keverve a scifi elemeket és kitalált karaktereket. “Most úgy gondoltuk kivételesen csinálunk egy klasszikusabb, nyers anyagot, ami végig követi ezt az időszakot. Lényegében egy road movie-ról beszélünk, amiben keverednek az operatőri anyagok a mi saját telefonos felvételeinkkel.”

A nemrégiben összeállt banda külföldi koncertjei a MIDEM Feszitvállal kezdődtek, ami a világ egyik legnagyobb múltú zeneipari rendezvénye. “Csaknem 300 zenekar közül választott ki minket egy szakmai zsűri a 60 elődöntős közé, és bár a végső 12 döntős közé nem jutottunk be, felajánlottak nekünk egy showcase fellépési lehetőséget a fesztiválon.”

“Emellett a videóban feltűnik Mannheim, Amszterdam és Berlin is, amely fellépéseinket különböző ismerősökön keresztül szerveztünk, azzal a szándékkal, hogy elkezdjünk egy hosszabb távú kapcsolatépítést. Végül úgy is váltunk el, hogy visszajövünk még ezekre a helyekre a közeljövőben.”

Az itthoni fesztiválok közül a Bánkitó, Campus, Efott, Balaton Sound, Lesz Feszt-es bulikból szemeztek a videó összevágásánál, ezek közül a Saverne kedvence bevallottan a Bánkitós fellépés volt, ami “alapvetően is nagy favorit a zenekaron belül.”

“A nagyszínpadon, kiemelt idősávban játszhattunk, kicsit hazai pályának is éreztük, jó érzés volt, hogy már sokan ismerték a dalokat, ami egy hozzánk hasonló friss produkciónál, főleg fesztiválokon nem mindig evidencia.Sokszor koncerteztünk teljesen ismeretlen közeg előtt és bár ott nagyobb a kihívás és sokszor jól is sültek el, azért jó érzés amikor látod, hogy veled éneklik a dalokat.”

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

PLAYLISTEK