Egy nyári fesztivál napfelkeltéje a téli mínuszokban – megérkezett a Wave Twins debütáló kislemeze

Cikk

január 25, 2019

Bódi Péter

616

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

A negyedik Kikeltetőn is bemutatkozott Wave Twins 2019-re a hazai elektronikus zenei színtér egyik legígéretesebb fiatal duójává vált. A zenéjük szólt a berlini divathéten, a Ladyfesten emlékezetes szettet hoztak, tavaly végigjátszották kis hazánk underground helyszíneit, a KERET Szülihatot és a fesztiválokon is találkozhattunk velük. A lányok idén sem állnak le, sőt, már most friss EP-vel rukkolnak elő.

Tóth Annamária és Tóth Laura 2015 óta zenél együtt, egy házibuliban ismerkedtek meg. A kezdeti kísérletezgetést a későbbiekben is megőrizték, ráadásul többnyire élő szetteket adnak elő. Az új megjelenésük mégis nagyon letisztult és céltudatos.

Úgy érzem, hogy a duó egy melankolikusabb, gondolkodósabb vonalat visz, még akkor is, mikor a zenéjük látszólag ösztönös pumpálásba csap át; mindezt úgy, hogy a stílusuk legtöbbször elképesztően laza. Nem erőltetik tehát a sokrétűséget, mégis hozzák azt.

A Wave Twins friss munkáját hallgatva én végig egy nyári fesztivál napfelkeltéjében éreztem magam, és ez már önmagában is érték a januári mínuszokban, azonban a legfőbb erénye talán a ritmusos, átgondolt hangzásvilág, amit szettjeikben is felfedezhetünk.

A hazai elektronikus színtér megjegyzendő és érdekes szereplőjévé váló duó, élő samplerrel és szintivel erősített szettjei most közel 40 percnyi lenyomattá válnak az extra-limitált példányszámú kiadványon, amely a Concorde Nation kiadásában kazettán is megjelenik.

“Gyerekkori álmunk válik valóra, hiszen a zenénk pont olyan formátumban jelenik meg, ahogy azt 8-10 évesen elképzeltük.” – meséli a duó.

Az EP-t egyébként január 24-én hallhattuk először a Lärmben, Imre Kiss, NYXA és S Olbricht fel-, valamint levezetésével, de aki erről lemaradt volna sem kell aggódjon, hisz a lányok valószínűleg idén is letesznek néhány emlékezetes szettet az asztalra.

És egy kis promóvideó a végére, amiben a hangok és a vizualitás mesteri egybeolvadása garantáltan arra sarkall majd, hogy belemélyedj te is az új kiadványba.

 

PLAYLISTEK