Egy lemezen Budapest legjobb földalatti zenéi

Zene

május 19, 2016

Bence Kálóczi

245

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Pápai Mice és az Agavoidos Huszár Kristóf 2015-ben alapított kiadója már túl van hat kiadványon, most pedig egy, a PLUTO körüli barátok dalait felsorakoztató válogatáslemez jelent meg náluk.

A 14 számos PLUTO Compilation album első oldalán a kísérletezős elektronikáé a főszerep, a másodikon pedig a gitárzenék képviseltetik magukat a szörftől a súlyos riffekig. Mindkét felét egy-egy PLUTO Sound-előadó dala nyitja, de az Agavoidon és a Panel Surfersen kívül megtalálható még a földalatti szcéna több kiváló zenekara is, mint például a Kaktus, a Puma Danger vagy a The Keeymen.

A Compilation albumot meghallgatva mindkét feléről elmondható, hogy

egy egységes, ívelten bemutatott, szépen kikevert helyzetjelentés a “blokkos” és hasonszőrű zenekarok jelenlegi állapotáról,

de persze a helyzet egyáltalán nem ilyen propagandisztikus, sokkal inkább egy jó ötlet, ami messzire viheti a közreműködők zenéit.

Kristóféknál már egészen régen megvolt az ötlet a kiadóhoz így-úgy kapcsolódó zenekarok összehozására és ez most ért be igazán, gondolom az egészséges maximalizmusnak és a tudatos koncepciónak hála. Az eredmény pedig a legmenőbb magyar undergound zenekarok tökéletes playlistje, két oldalon, olyan kellemes meglepetésként, ahogy anno a PLUTO Sound feltűnt.

PLAYLISTEK