Egészségedre, ha voltál már B opció – megjelent az Iceboyz legújabb videoklipje
június 9, 2024

Mi lehet a hasonlóság egy üveg rosszízű üdítőital és egy olyan személy között, akihez nem vonzódsz igazán? A válasz egyszerű: egyiket sem veszed le szívesen a polcról, de előfordul, hogy nagyon szomjas vagy.

Az amerikai filmek tipikus és feledhetetlen, már-már komikus módon állandó jelenetei közé tartozott a külvárosi idillben felbukkanó limonádéárus-páros, akik némi haszon reményében próbálták elárusítani jó vagy rossz – de mindenképpen frissítő – termékeiket a járókelőknek. Ezt a filmtörténeti közhelyet gondolta tovább Fodor Szabolcs és Nagy Dániel a legújabb Iceboyz videoklipben, amelyből egyértelműen kiderül, hogy mit ne tegyünk, ha csak B opcióként tekint ránk valaki. 

A valószínűtlenül bájos, színekkel és gondtalan emberekkel teli kisfilm jó érzékkel állít merőlegest arra a látszattökéletességre, amely az efféle közeget jellemzi – hiába a napsütés, a derűs jókedv, itt ma nem érnek célba a fiúk. Pont annyira kelendő az ihatatlan, zugcímkézett üdítőjük, mint a vágyott „elsőszámú” státuszuk egy kapcsolatban. De mit tehet ilyenkor az ember? Nem erőlteti magát a másikra, hanem elegánsan tovább áll. 

„Én feladatam, hogy mindig rólad álmodozhattam

Nem vagyok más, csak egy B opció ez már nem vitás”

A videó egyébként Debrecen külvárosában készült, felelőse pedig Pomázi Viktor volt, aki a Kikeltető vágó-operatőreként került közelebbi kapcsolatba a bandával. Így a fiúk egy nem várt „nyereményhez”, azaz egy újabb videokliphez is hozzájuthattak a KERET tehetségkutatóján keresztül. A helyszínválasztás sem volt véletlenszerű, Fodor Szabolcs családja a városban él, ezért saját házuk hátsó kertjében rendezhették be a díszleteket, és fizetett statisztákra sem volt szükség, mert ezekre a szerepekre örömmel vállalkozott a család.

A fiúk arra a kérdésre, hogy „Milyen érzés B opciónak lenni?” a következő rövid, de lényegre törő választ juttatták el szerkesztőségünkbe:

Dani: Annyira nem jó :D xdxdxd
Szabi: Az első fáj mindig a legjobban, utána már megszokja az ember.

Akik számára viszont A opció az Iceboyz, és élőben is hallani szeretnék a fellépésüket, mindenképpen látogassanak el a következő két koncert valamelyikére:

  • július 6. Kolorádó Fesztivál, KERET színpad, jegyek erre
  • szeptember 7. Budapest Park, a Wellhello előtt, belépők pedig itt