Gigaklippel indítja a szezont a Dupla Eutanázia

Cikk

június 23, 2021

Jókay Kristóf

832

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. A közeljövőben szeretnénk fejleszteni a videós csapatunkat, live sessionöket, riportokat és lemezkommentárokat készíteni. Ehhez, illetve a további zavartalan működésünkhöz szükségünk van a támogatásotokra. Az alábbi gombra kattintva küldhetsz nekünk egyszeri, vagy rendszeres adományt a PayPalen keresztül.

A remek nevű Dupla Eutanáziával a legutóbbi Kikeltetőnkön találkozhattatok először, ahol a semmiből előbukkanva rögtön döntősök is lettek. Ezen talán ők lepődhettek meg a leginkább, de amikor az elődöntőre került a sor, már fullos vizuállal és gitárral érkeztek. Nem csak nekünk tűntek fel, hiszen tavaly februárban a Bohemian Betyars düreres koncertjét ők nyitották, jövő héten pedig a Központban fognak fellépni.

De mielőtt még előreszaladnánk, a lila pentagrammos együttes ma rukkolt elő egy duplaklippel, ami nálunk premierezik. A klip és a dalok rendkívül autentikusan mutatja be, egy korunkbeli “fife” problémáit, miszerint:

1. Fel kell nőni, melózni kell ehhhhh

2. Úristen már megint ugyanazon a három helyen rúgunk be ahhhhh

Namármost van-e ezekre a problémákra megoldás? Nyilván meg lehet próbálni megdönteni a konstans tőkefelhalmozáson alapuló kapitalista világrendszert, de erről azt hallottam, hogy nem annyira könnyű, szóval maradunk ugyanott. És ezt az érzést hibátlanul hozza a Dupla Eutanázia, még Budapest két ikonikus helye közötti átsétálás is belefért.

A klipet maga a zenekar rendezte, és Alagi úr volt az operatőr, a helyszíneket pedig szerintem nem kell bemutatni.

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

PLAYLISTEK