Popzenészek, trapperek és metálosok barátkoznak össze az egyik legizgalmasabb új podcastben
március 9, 2022

Rengeteg zenei podcast indult az elmúlt két évben, de talán egyik sem olyan különleges, mint a Dűlő. Az alapötlet elég egyszerű, a készítők összeültetnek két a maga műfajában meghatározó, de egymástól nagyon különböző zenészt, hogy beszélgessenek. Az első évad 5 részből állt, lassan indul a következő, mi pedig ebből az alkalomból leültünk Annával és Kakassal, a műsör két készítőjével beszélgetni.

Mi volt a kedvenc interakciótok két vendég között?

Anna: Nekem amikor Schoblocher Barbi (Blahalouisiana) és Szurcsik Erika (Gustave Tiger, Unknown Child) megosztotta egymással a playlist-üket. Körülbelül ezért csináljuk. De minden adásból ki tudnék emelni valamit, például amikor Oláh Józsi (Parno Graszt) ki akarta venni a gitárt a kocsiból, hogy Apey-val zenéljenek egyet, vagy amikor Falusi Mariann AKC Misi zenéjét dicsérte.

Kakas: Nekem két kedvenc pillanatom volt, az első amikor Falusi Mariann megkérdezte AKC Misitől, hogy: „te ezt éneklésnek nevezed?” A másik pedig Józsi meglepődött arca, ahogy meséli Apey, hogy ez a metál zene őt megnyugtatja.

Mi alapján számít két ember elég különbözőnek ahhoz, hogy párba rakjátok őket? Vannak konkrét kritériumok?

Kakas: Talán a legfontosabb, hogy olyan embereket találjunk, akik nem ismerik egymás munkásságát, különböző világból valók, de mi ismerjük őket annyira, hogy tudjuk, jól kijönnének egymással.

Anna: A mi kis piacunkon (majdnem) mindenki ismeri egymást, csak nincs ideje elmélyülni a találkozásoknak. Az is tök fontos az adásokban, hogy a beszélgetés ne üsse ki a vendégnél a biztosítékot, ne legyen bántó. Nem jó, ha a vendég kényelmetlenül érzi magát, erre nagyon figyelünk.

Kakas: Sokszor kétkednek a meghívás elején, mert nem mondjuk el nekik, hogy ki lesz a párjuk. Általában a belénk vetett bizalom miatt mennek bele.

Hogy zajlik köztetek készítők között egy epizód megtervezése?

Anna: Rengeteget ötletelünk útközben, miközben kávézunk vagy vacsizunk. A párok megálmodása veszi el a legtöbb időt. Ezután Máté (Kakas) az, aki megszervezi az adások felvételét.

Kakas: A műsorvezető és a helyi rádió technikus szerepét megosztjuk. Anna szokta keverni és editálni az adásokat. Nádházi Lajos felel az arculatért és Bence Bettina pedig a kommunikációban segít.

Mi lenne egy álompáros külföldi zenészekből?

Kakas: Megnéznék egy Rammstein – Nicki Minaj vagy egy Manu Chao – Ye (Kanye West) párosítást, és egyszer Anna mondta a Travis Barker – Iva Bittová kombót.

Anna: Nem tudom, de a magyarok közül is van pár kedvencünk, amiket a barátainktól gyűjtöttünk, mint például Szintis Laci és Havasi, vagy Enrikó és Lukács Laci.

Gondolkoztok azon, hogy esetleg zenén kívül más irányba is elmenjetek? (képzőművészek, színészek)

Kakas: Én sokszor elgondolkoztam már ezen, mindenkinek vannak kedvenc számai, a zene elég sok embert összeköt és megmutatná, hogy mennyi közös pontunk van vadidegenekkel is. Például nagyon megnéznék egy ZelenszkijPutyin párost a béketárgyalások előtt.

Anna: A Dűlő nem egy közéleti műsor, itt zenészek mutatják be a saját közegük dalait. Célja a szórakoztatás, és hogy flesseljünk a zenéket, ahogy tennénk ezt egy baráti háziuliban. Nem gondolom, hogy ez több akar lenni ennél.