#db420: Közösségi kódjátszma Duke Bluebeard új dalaiért
május 7, 2018

Duke Bluebeard a mára ikonikussá váló 4:20 napján, április 20-án titokzatos visszaszámlálót indított és sárga/fehér vizuált terített szinte minden közösségi felületére – egyetlen nyomként a #db420 kiírást hagyva maga után. Mint kiderült, a 420 órás stopper végén, vagyis most pénteken jelenik meg harmadik Lone Waltz Records-os kiadványa, melynek dalait – a ‘Waiting‘-et és az ‘On My Own‘-t – akár hamarabb is megkaparinthatjátok, ha kipróbáljátok lenti játékunkat. Mielőtt odagörgetnétek, olvassátok el, miket mesélt Ádám a dalokról;

„Az Ani Konnichiwa felvételei közben tartottunk egy ‘szünetet’ Danival (Zanzinger), amikor előhozakodtam ezzel a két, tök friss dalommal és egy szuszra fel is vettük őket. Az volt a vicces, hogy 4 perc és 20 másodperc hosszúra jött ki a két felvétel – innen a cím. 

Nagy lépés volt számomra, mivel most először dolgoztak más zenészek egy kiadványomon. Ez néha nehezebben ment, néha pedig könnyebben, de a végeredménnyel, azt hiszem, mind elégedettek lehetünk.

Talán ennek is köszönhető, hogy még sosem voltam ennyire pop a “folk-pop”-ból. Közben ugyanannyira egyszál gitáron írtam őket, mint a többit, csak ezt színesebben öltöztettük fel. Ezúttal is köszönöm mindenkinek!

Ami ezt a kampányt illeti, kicsit hecc is az egész, meg nem is. Az első Lone Waltz Records-os kiadványomnál a D. B. az nem Duke Bluebeard monogram, és pont ez benne a poén. A Friend or Foe azért volt izgi, mert egy debütlemez volt, amikor az ember eldöntheti, hogy barát vagy ellenség-e ez a srác. Szóval valami ilyesmi történik itt is; április 20-án indult egy 420 órás visszaszámlálás, aminek a végén kiderül, hogy mi is ez pontosan. Nagy kérdés bennem, hogy ezek a cuccok átmennek-e, vagy csak magamat szórakoztatom velük? 

Már tudjuk, hogy ‘4:20’ című a maxi és hogy majd pénteken jelenik meg. De azt a kérdést, hogy közben mennyire szól bármilyen szerhasználatról, vagy az ilyesmikkel való küzdelemről, azt nem én szeretném megválaszolni, mivel erre vannak a dalszövegek.”

A két dal közreműködői: Stanislav Bendarjevsky @ Stas (Babylon Records), Palotai Soma @ Perrin (Elevated), Everett Darling @ Skiing, felvétel: Misota Dani @ Zanzinger, mix & master: Kiss R. Barnabas @ Aluphobia (Babylon Records & Bükko Tapes) a DryWetSound-tól

Szóval, ha szeretnétek a megjelenés előtt meghallgatni őket, nincs más dolgotok, mint:

  • egy fehér/sárga színkombós képet lőni Instagramra
  • használni a #db420 hashtaget
  • és megjelölni a posztban Duke Bluebeardet és minket!  >> @dukebluebeard @keretblog

Minden résztvevő, aki szerda 8-ig kipróbálja ezt a receptet, 42 órával a megjelenés előtt kap egy titkos SoundCloud-linket a két szerzeménnyel!

Fotó: Stas