Nem fogja elhinni, milyen karácsonyi klippet csinált már megint ez a magyar zenekar
december 24, 2017

Tavaly is erős éven volt túl a Dope Calypso, és nem tévedek, ha azt mondom, nagyon sok könnybe lábadt szemű, mákos fogú fiatalnak és öregnek csempésztek boldogságot az ünnepi készülődésébe ezzel. Azóta kiderült, hogy abban nincs semmi érdekes, ha Karácsonykor kijönnek valami őrültséggel – van aki arcpakolást használ, Sarkadi Mikiék meg számokat írnak, hogy fiatalok és szépek maradjanak. Ez így természetes, de mi a helyzet, ha ehhez az idén Szabó Tamással (MoogTonyó) négy tagúra bővült csapat egy német nyelvű népdalt és egy kecskét hív segítségül? Nem fogja elhinni!

A klipet Kulcson, Hegyi Áronnal (Jazzékiel) egy tanyán vették fel. Jakab Péter (szintén Jazzékiel) rendezte, és Kósa Péter (magánzó) volt az operatőr, mint az elmúlt évben mindannyiszor. Egy ősi kárpát medencei szokás szerint, ha Karácsonykor túl sokat beszélsz, akkor a Sarkadi nem fog tudni, úgyhogy innentől ő oszlatja el az olvasók fejében felgyülemlett kérdéseket.

„A csirkeszereplő nem sérült meg, végigaludta a forgatást az Ortodox háromkirályok 1/3 kezében, aki azóta nem eszik csirkét, úgy megkedvelte. A drámai csirkereptető jelenet alig sikerült, mivel nem volt hajlandó a szárnyát sem mozdítani, inkább mindig vígan, és kiemelkedően ügyesen a szalmába pottyant, mikor elengedtük.” – meséli a frontember, ráadásul nem ő volt az egyetlen állat a forgatáson. „A helyi bakkecske úgy nézett ki mint a Sátán, Tonyó nem is mert a közelébe menni, ő érzékeny a keresztény szimbólumokra, mivel a lelke velejéig bűnös.”

A dalt egyébként „összevissza” rögzítette a zenekar, leeső időben a családi tűzfészek melegében.

Persze, hogy karácsonyi klippet is csinált a Dope Calypso / KERET

Persze, hogy karácsonyi klippet is csinált a Dope Calypso december 24. Kocsis András Nemrég áradoztunk az új Dope Calypso lemezről, egyben megemlítettük, hogy a termékeny budapesti formáció nem kicsit rálépett a popposodás útjára. Mi sem kapcsolódik ehhez jobban, minthogy a srácok most kiadtak egy vadiúj karácsonyi dalt, klippel együtt természetesen.