Béküljünk meg önmagunkkal a Doggos új dalában
szeptember 2, 2022

Ha követtek minket, akkor a Doggosról már biztosan hallottatok, hiszen a 2017-ben alakult együttes már a Kikeltetőben is felbukkant (a fellépésüket itt tudjátok visszanézni). Korábban angol nyelven írták zenéiket, többek között ezért is izgalmas a ‘Hozzám van szerencséd’ című dal, hiszen ez az első magyar nyelvű daluk. A másik nagy változás az, hogy ezúttal egy producer, nevezetesen Ligeti György (ex-Zagar) is részt vett a munkában, aminek hatására egy letisztultabb összképet kaptunk.

Fotó: Szudy Fanni

A dal központi témája a hamis magabiztosság, az önismeret, illetve annak hiánya, felépítése, önmagunk elfogadása. Az alapötletet Fanni karaktere adta, a banda neki segített egy görbe tükörrel abban, hogy elfogadja magát úgy, ahogy van. Azért ha őszinték akarunk lenni, ezzel a témával elég sokan tudunk azonosulni, így sikeresnek gondoljuk a zenekar másik ötletét, miszerint őszintébb és közérthetőbb hangnemet szeretnének elérni a magyar nyelvű dalokkal.

A zenei részleg is jól reflektál a témára, hiszen végig hullámzik az egész, a dal közepén lelassulnak, mély levegőt vesznek, és szépen lassan a basszusgitárra támaszkodva újra építik a zenei- és gondolatmenetet, ezzel reflektálva az emberi viselkedésre, amikor le kell nyugodnunk és úgy tovább mennünk. Magával ragadó a zenei részleg, Fanni énekhangja magyarul is elképesztően jól passzol az általuk képviselt stílus(ok)hoz.

Az egysnittes videóklip nehéz műfaj, ám megérte a fáradtságot a csapatnak, minden villantást, anyázást, mert tökéletesen passzol a vibe a zenéhez.

“Nekem az volt a kedvencem, hogy Sanyibácsi – a klip elején látható kocsma tulajdonosa – különösebb győzködés nélkül bevállalta, hogy felhúz egy kimonót, megfog egy korsó sört és kiül a kocsma elé statisztának. Szerintem akkor még nem tudta, hogy ezt az egész felvételt 5-6 alkalommal meg fogjuk ismételni, mivel egysnittes az egész, és a végére azért már látszott rajta is, hogy lankadt a lelkesedése. Mégegyszer köszi, Sanyibá!!!”

(Kárai Bence – gitár)
  • A zenekar a nyári szezon után dalszerzésbe kezd, így a következő, teljesen magyar nyelvű EP-re 2023 elején számíthatunk.