dodo-space-travel
Az űrbe csalogat a nagyvilág zaja elől Dodo legfrissebb dala
március 11, 2021

Közel pont egy éve csavarta el először a fejemet Lacziko Suchiatti Dominik szólóprojektje, ami a maga meditatív atmoszférájával akkor éppen pont nagyon beleillett az első lockdown szülte hirtelen leállásba. Ezt az utaztató, pszichedelikus vonalat tükrözték a további megjelenései is, Dodo pedig egy esztendő alatt lényegében az egyik legizgalmasabb új producerré cseperedett a blog radarán, el is feledtetve velünk az elmaradt Kikeltető évad szülte űrt. Dominik most új dallal jelentkezik, amihez szokás szerint egy animált videó is dukál, dal-és klippremier!

„A dalhoz készült klip lényegében a vizuális reprezentációja a számnak, egy utazás az űrbe, ahogy a cím is mutatja. Egy történetet akartam írni a számmal és ezt videó formájában életre is hívni.” – emlékszik vissza Dominik a dal és a klip születésére. 

Dodo korábbi munkáinak egy különös csavara volt, hogy a beatekre ráültette egy-egy író gondolatait is amolyan sample-ként, előbb Charles Bukowski, majd Jean-Paul Sartre narrálta a habkönnyű utazást a dalokban. Közreműködő előadó híján most is egy hangfelvétel szolgál vokálként.

„A sample a dalban egy interjúból való, amely az Apollo kilövése előtt készült a NASA igazgatójával. Nagyon érdekelnek a különböző teóriák az űrrel kapcsolatban, ezért esett erre a témára a választásom most.”

Dodo

A ’Space Travel’ különleges vizuálját Bala Dávid, a mixelést és a masterelést pedig Beke István jegyzi. Dodo a folytatásról és terveiről így mesélt:

„Ez a szám sokat jelent számomra, mivel valami nagy dolog kezdetét jegyzi, idén nagy dolgokra készülök. A következő hónapokban jó pár kollaborációm lesz nagyon különleges művészekkel és ha minden jól megy a vírus helyzettel, akkor részt tudok venni a fesztivál szezonon is, mindemellett nyáron ki szeretnék hozni egy kislemezt.”

  • Amíg a készülő kislemezre és a korlátozások feloldására várunk, pörgessétek az új dalt itt vagy merüljetek el Dodo korábbi megjelenéseiben itt.