Menu

Lacziko Suchiatti Dominik szólóprojektjén keresztül, Dodo néven visz atmoszférikus és meditatív zenei kalandozásra, és az elmúlt egy évben már többször is bizonyította (legutóbb például a márciusban megjelent Space Travellel), hogy ezek a mentális utazások egy világjárvány okozta hosszas bezártság idején, de abból kifele kacsintva is jól tudnak tenni a léleknek. A legfrissebb út egyenesen Tokióba visz a hivatalosan holnap megjelenő és Zsüd közreműködésével elkészült Shinobazu című dallal, melyet először nálunk hallgathattok meg.

A Space Travel után a Shinobazu új stilisztikai korszakot nyit meg Dodo zenei karrierjében. A szám egy nyirkos utazás képét festi fel, egyenesen Tokió szívébe. Egy magányos élmény, egy magányos séta, ami teret ad a gondolatokban elmerüléshez, így egyben egy metaforikus utazás az elmébe is. A város felfedezésével párhuzamosan felfedezheted önmagad, ami nem feltétlenül egy kellemes út, de a boldogabb és kiegyensúlyozottabb jövő érdekében végig kell rajta menni.

Dodo így mesélt a dal születéséről:

Egy reggel leültem zenélni, és elkezdtem a fő szinti témát, egyből megragadta a fantáziám és már aznap befejeztem a szám alapstruktúráját. Felkerestem Zsüd-öt, aki ráénekelt és még finomított a számon. Szerintem fantasztikus lett, és remélem másokat is megragad majd a szám neon- cyberpunk világa.

A számot Beke István mixelte és masterelte, és ismét Bala Dávid készítette hozzá a klipet. Most már merem egy csapatnak hívni magunkat, egyre vagányabb projekteken dolgozunk. Nagyon örülök, hogy egyre nagyobb sikereket is érünk el, ráadásul úgy, hogy senki nem segít a háttérben. Mindent magunk csinálunk és büszke vagyok arra, amit eddig elértünk.

A számon közreműködő Zsüd pedig a következőképp foglalta össze a kollaborációt:

Dodo szuper alaptémát hozott, nem volt nehéz ráhangolódni erre sötét, sejtelmes, világra. Az elvágyódás, saját elménktől való elidegenedés a dal témája, de mégis jó barátunk lehet egy esti séta során.

A Shinobazu és a hozzá készült videó tehát holnap érkezik, addig is hallgassátok Dodo további munkásságát Spotify-on és kövessétek Instagramon!

Támogasd a KERET blogot a Patreonon!

Támogass!

Támogasd a KERET blog működését havi rendszeres adománnyal a Patreonon!

500 FT / Hó

Támogatom

1200 FT / Hó

Támogatom

5000 FT / Hó

Támogatom

További cikkek