Dodo új számával sötét és nyirkos utazásra visz Tokióba
május 20, 2021

Lacziko Suchiatti Dominik szólóprojektjén keresztül, Dodo néven visz atmoszférikus és meditatív zenei kalandozásra, és az elmúlt egy évben már többször is bizonyította (legutóbb például a márciusban megjelent Space Travellel), hogy ezek a mentális utazások egy világjárvány okozta hosszas bezártság idején, de abból kifele kacsintva is jól tudnak tenni a léleknek. A legfrissebb út egyenesen Tokióba visz a hivatalosan holnap megjelenő és Zsüd közreműködésével elkészült Shinobazu című dallal, melyet először nálunk hallgathattok meg.

A Space Travel után a Shinobazu új stilisztikai korszakot nyit meg Dodo zenei karrierjében. A szám egy nyirkos utazás képét festi fel, egyenesen Tokió szívébe. Egy magányos élmény, egy magányos séta, ami teret ad a gondolatokban elmerüléshez, így egyben egy metaforikus utazás az elmébe is. A város felfedezésével párhuzamosan felfedezheted önmagad, ami nem feltétlenül egy kellemes út, de a boldogabb és kiegyensúlyozottabb jövő érdekében végig kell rajta menni.

Dodo így mesélt a dal születéséről:

Egy reggel leültem zenélni, és elkezdtem a fő szinti témát, egyből megragadta a fantáziám és már aznap befejeztem a szám alapstruktúráját. Felkerestem Zsüd-öt, aki ráénekelt és még finomított a számon. Szerintem fantasztikus lett, és remélem másokat is megragad majd a szám neon- cyberpunk világa.

A számot Beke István mixelte és masterelte, és ismét Bala Dávid készítette hozzá a klipet. Most már merem egy csapatnak hívni magunkat, egyre vagányabb projekteken dolgozunk. Nagyon örülök, hogy egyre nagyobb sikereket is érünk el, ráadásul úgy, hogy senki nem segít a háttérben. Mindent magunk csinálunk és büszke vagyok arra, amit eddig elértünk.

A számon közreműködő Zsüd pedig a következőképp foglalta össze a kollaborációt:

Dodo szuper alaptémát hozott, nem volt nehéz ráhangolódni erre sötét, sejtelmes, világra. Az elvágyódás, saját elménktől való elidegenedés a dal témája, de mégis jó barátunk lehet egy esti séta során.

A Shinobazu és a hozzá készült videó tehát holnap érkezik, addig is hallgassátok Dodo további munkásságát Spotify-on és kövessétek Instagramon!