Dél-angliai basszusok az Impostorban
szeptember 28, 2017

A nyári Bass Camp és dub bulik után sem kell csüggedniük a dübörgő zúgásra vágyóknak, hiszen a klubszezon beköszöntével is jobbnál jobb lehetőségek várnak az erőteljes basszus kedvelői számára. Szeptember 29-én, azaz most pénteken Lamont keveri a talpalávalót az Impostorban!

Az esemény a szervezés szempontjából is izgalmas ügy, ugyanis pár hónappal ezelőtt a PSTR Store-t gondozó Snyehola Roland meglepetés születésnapjának indult.

A PSTR-től nem idegen, hogy dubstep bulihoz adja a nevét, hiszen az elmúlt 10 évben rengeteg Dubphase eseményt szponzoráltak, ekkor még Poster Urban Outfit néven. Mondhatjuk tehát, hogy végigkísérték a szcéna aranykorát. Tíz év alatt sok minden történt a stílus körül, ez idő alatt lépett képbe Loefah is, aki megalapította a Londoni Swamp 81 kiadót, ami 81 és Benton Beats Sublabel-ként is ismerős lehet a stílus szerelmesei számára.

A 81-ben történt brixtoni fajháborúra megemlékező Swamp 81 kiadó küldetése, hogy új és izgalmas nevekkel frissítse a szakma vérkeringését, ezen mecénások egyike Lamont is.

A Rinse.fm, a Soundcloud és a Boiler Room set-ek meghallgatása után kijelenthető, hogy pörgős este elé nézünk majd, ugyanis Lamont az ütős basszust néhol freestyle rap-el, néhol egy idegen bolygóra megérkező predátor csorda hangjaival vegyíti, mindezt úgy, hogy az egyik percben egy futurisztikus divatbemutató afterpartyján érezzük megunkat, a másik percben, pedig egy ősi rituálén toporzékolva.

lamont

A Line-up az este folyamán UK Garage őrülettel keződik, Ico és Pedro első közös fellépésével. Az idő haladtával a Domino Crew két, 1998 és 2005 között pörgő tagja tér vissza a múltból, közel 10 év után és viszik tovább az UK Garage hangulatot. Ezután Polgár Péter album és klippremier következik az Albatross Records-tól, majd jön Lamont. Az este itt természetesen nem ér véget, hiszen összecsapnak a generációk: Duphase b2b-zik a Madting csapatával.

Kedvcsinálónak íme egy kisfilm Hari Andrással, az est egyik fellépőjével; történetén keresztül betekintést nyerhettek a UK Garage rejtelmeibe:

Akinek ez sem lenne elég, annak érdemes tudnia, hogy az egyik legkomolyabb High End Audio-ról, egy Funktion One Sound System-ről szól majd a hang a nagyszabású eseményen.