Napégette képkockákba zárja a nyár esszenciáját a Daydreaming Twins új session videója
július 8, 2021

Új megjelenéssel örvendeztetett meg bennünket a Dargó Dávid és Pap Kristóf alkotta duó, akik a természetesen hömpölygő dalfolyamaikkal és könnyen befogadható, de kellően lírai szövegeikkel lopták be magukat a szívünkbe nálunk bemutatott első albumukkal még szeptemberben. A srácok most egy hármas dalcsokrot öntöttek egy különleges session videóba, amely egyenesen a pécsi Donátus lankáira repít minket ezen a forró nyári délutánon. Premier!

Szeretem az olyan sessionöket, ahol hirtelen kezdés helyett bevezetnek minket az előadók a saját világukba. Erre jelen esetben különösen nagy szükség van, hiszen kevesünknek adódik meg, hogy hétköznap este kiszakadjunk a városból és egy csendes domboldalon gyönyörködhessünk a naplementében, csendes gitárkíséretben. A session koncepciójába és az elmúlt időszak történéseibe Pap Kristóf avatott be minket:

„A 2021-es év elején összeültünk, és meghatároztuk azokat a zenei célokat, amiket idén szeretnék megvalósítani. Az egyik terv egy live session volt, amiről szerettük volna, ha képanyag is készül. A felvételt Miknyóczki Dóri készítette.

A munkafolyamat nagyon jó hangulatban telt, a helyszín Pécs egyik legkülönlegesebb részén, a Donátusban volt.

A ‘Donátus – Live Session’-re keresztelt anyag két blokkból áll: a kezdő képkockák betekintést engednek a munkafolyamatokba, hogyan születnek meg a számok. A második felében hallhatóak maguk a felvételek, mindegyikbe igyekeztünk valamilyen újdonságot vinni. A ‘megpihenni’ debütáló albumról a ‘lengő’ és ‘minden’ című dalaink hangzanak el. Az utóbbit ketten játszottuk fel, ugyanis Kristóf tavaly decemberben elkezdett gitározni, a szövegírás mellett. A ‘lengő’ zeneileg kapott új köntöst. Emellett, egy teljesen új dalunk is debütál a sessionben.”

A folytatásról és az új dalról így meséltek nekünk:

Terveink között szerepel, hogy készüljön angol nyelvű albumunk is, ennek előfutára a ‘Rijeka’ című dalunk, ami egy körkörös utazást mesél el Pécs és Rijeka között, ahol a mozgás az utazótól független.

Ha lelki szemeid helyett a képernyőn is látni szeretnéd a természetet, vagy a busz rázkódása helyett inkább a fűszálak ritmusára ringatóznál, az új Daydreaming Twins sessionben nem fogsz csalódni.

Képek: Révész Kinga és Miknyóckzi Dóra