Egyesülni a szép melankóliában

Cikk

február 9, 2017

Énekes András Előd

915

Már évek óta ápolgatja egyszálgitáros projektjét, de a Platon Karataev frontembereként lett ismerős arc a sildes sapkás Czakó-Kuraly Sebestyén aka Cz.K. Sebő. Most azonban újabb szólóalbumon dolgozik, mi pedig megmutatjuk az egyik új számához készült klipet.

ESEMÉNYAJÁNLÓ ↓

“Ez az én kis lelki projektem, ami engem nagyon megnyugtat és szerencsére tudom, hogy még ha kevesebb embernek is, de azoknak jól tud jönni.” – jellemezte Sebő a hamarosan megjelenő szólólemezét, ebből pedig a dalok hangulatvilágára is következtethetünk.

A tavalyi Kikeltetőn feltűnt Platon Karataev érzelmesebb számaihoz hasonló, minimális hangszerelésű folkos dallamok fognak felcsendülni a Junction című 6+2-es EP-n, melynek első hat száma a borongósabb szekció, a plusz kettő dalt tartalmazó B side pedig countrysabb jellegű lesz, ami Sebő Egyesült Államokban töltött időszakához köthető.

A videóklipet egyébként Rusek rendezte, az album munkálataiban pedig többen is Sebő segítségére siettek. Mentora és producere Kristóf Norbert volt, a dalokat Puha Szabi stúdiójában vették fel, a masterelést pedig Zwickl Ábel végezte.

“Kristóf Norbi jelenléte és tanácsai rengeteget segítenek abban, hogy megtaláljam  azt a hangulatot egy stúdióban, amiben meg tudok nyílni  és át tudom adni a zeném valós érzelemvilágát. Úgy érzem ez sikerült most, nagyon izgatott vagyok a felvételekkel kapcsolatban.”

A dalokat nem sávonként, hanem egyben játszotta fel Sebő, mert a zenéjére jellemző mély érzelemvilágot szerinte amúgy is az élő fellépésekben lehet igazán átadni. Apropó élőzés, valószínűleg elcsíphetitek majd különböző budapesti klubok akusztikus programkínálatában, amint megjelenik a lemeze – persze a Platon Karataev is ugyanolyan hangsúlyos a sildes sapkát a Junction klipjében végre levevő Sebőnek, a srácok épp most stúdióznak az első nagylemezükkel.

Fotó: Komróczki Dia

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!