Egyesülni a szép melankóliában

Cikk

február 9, 2017

Énekes András Előd

757

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. A közeljövőben szeretnénk fejleszteni a videós csapatunkat, live sessionöket, riportokat és lemezkommentárokat készíteni. Ehhez, illetve a további zavartalan működésünkhöz szükségünk van a támogatásotokra. Az alábbi gombra kattintva küldhetsz nekünk egyszeri, vagy rendszeres adományt a PayPalen keresztül.

Már évek óta ápolgatja egyszálgitáros projektjét, de a Platon Karataev frontembereként lett ismerős arc a sildes sapkás Czakó-Kuraly Sebestyén aka Cz.K. Sebő. Most azonban újabb szólóalbumon dolgozik, mi pedig megmutatjuk az egyik új számához készült klipet.

“Ez az én kis lelki projektem, ami engem nagyon megnyugtat és szerencsére tudom, hogy még ha kevesebb embernek is, de azoknak jól tud jönni.” – jellemezte Sebő a hamarosan megjelenő szólólemezét, ebből pedig a dalok hangulatvilágára is következtethetünk.

A tavalyi Kikeltetőn feltűnt Platon Karataev érzelmesebb számaihoz hasonló, minimális hangszerelésű folkos dallamok fognak felcsendülni a Junction című 6+2-es EP-n, melynek első hat száma a borongósabb szekció, a plusz kettő dalt tartalmazó B side pedig countrysabb jellegű lesz, ami Sebő Egyesült Államokban töltött időszakához köthető.

A videóklipet egyébként Rusek rendezte, az album munkálataiban pedig többen is Sebő segítségére siettek. Mentora és producere Kristóf Norbert volt, a dalokat Puha Szabi stúdiójában vették fel, a masterelést pedig Zwickl Ábel végezte.

“Kristóf Norbi jelenléte és tanácsai rengeteget segítenek abban, hogy megtaláljam  azt a hangulatot egy stúdióban, amiben meg tudok nyílni  és át tudom adni a zeném valós érzelemvilágát. Úgy érzem ez sikerült most, nagyon izgatott vagyok a felvételekkel kapcsolatban.”

A dalokat nem sávonként, hanem egyben játszotta fel Sebő, mert a zenéjére jellemző mély érzelemvilágot szerinte amúgy is az élő fellépésekben lehet igazán átadni. Apropó élőzés, valószínűleg elcsíphetitek majd különböző budapesti klubok akusztikus programkínálatában, amint megjelenik a lemeze – persze a Platon Karataev is ugyanolyan hangsúlyos a sildes sapkát a Junction klipjében végre levevő Sebőnek, a srácok épp most stúdióznak az első nagylemezükkel.

Fotó: Komróczki Dia

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

PLAYLISTEK