„Annak örülnék a legjobban, ha mindenki a maga történetét ismerné fel benne”
december 9, 2019

APaint It Green‘ után újabb önálló dal kelt életre a Disco Nap-ből és a Rock Band For Old Men-ből is ismerős Csóka Ági tollából, a végeredmény pedig nálunk hallható először.

A ‘Hunger’ című dal egy audiovizuális utazás legelső megállója, amely Szujó Alexandra minimalista animációival és Ági álomba ringató hangjával értelmez újra mindent, amire valaha ambient címkét ragasztottak.

“Nagyon régóta szerettem volna Szandrával kollaborálni valamin. Elküldtem neki a dalt, és megkértem, hogy asszociáljon róla valamire, engedje szabadon a fantáziáját. Ez olyan jól sikerült, hogy az animáció pár óra alatt egy leendő több fejezetes audiovizuális projektté nőtte ki magát, aminek a Hunger csak az első előfutára.”

-meséli Ági az ötlet megszületéséről.

„Az összes eddigi dalszövegem közül ez talán a legszemélyesebb, és mivel egy nagyon konkrét és összetett élményről/érzésről szól, nem is magyaráznék bele jelentést, inkább annak örülnék, ha mindenki a saját sztoriját ismerné fel benne.

Egy pár barátomat megkértem, hogy értelmezzék a dalt, és jó volt hallani, hogy mind nagyon hasonló, de mégis személyre szabott jelentést hallottak ki belőle.”

– bontja ki a koncepciót Ági, akitől egyáltalán nem idegenek az efféle szerzemények, a szólóprojektet megelőzően több ismert dalt is hasonló köntösbe öltöztetett már.

Az alkotás folyamatáról továbbá így mesélt:

„A DIY szerintem eléggé hallatszik a számon, de ez egyrészt motivál, hogy valami komolyabb zenecsináló szoftverbe is beleássam magam a GarageBanden kívül, másrészt pedig ez is csak azt igazolja, hogy limitált eszközökkel és képességekkel is tud már nagyjából bárki egészen zeneszerű dolgokat alkotni. Ráadásul a lehetőségek tárháza végtelen, ez pedig azért egy univerzálisan szép gondolat.”

Ennek a margójára annyit jegyeznék meg, hogy bízom benne, hogy minden csináldmagad projekt olyan gyümölcsöket terem majd, mint amilyen Ági és Szandra fájáról pottyant most a nagyközönség elé.

A dalokat ugyan élőben még nem csíphetitek el sehol, de Ági annyit elárult, hogy a jelenlegi koncepció szerint jövő évben már a teljes mű is el fog készülni.