Költészetet és elektronikus zenét kombinál élőben a most induló Club Matka
május 9, 2023

Kersner Máté aka yungmatka neve ismerősen csenghet többeteknek. Máté az idei Kikeltető zsűrijében is benne volt, de emellett két kezemen is alig tudom megszámolni, hogy hány zenei projekthez, médiumhoz van köze. Most pedig egy teljesen új dologba kezd bele, ez a Club Matka, aminek az első alkalma holnap lesz a Turbina kistermében.

A holnapi esemény tekinthető egyfajta pilot epizódnak is, hiszen a Club tematikája minden alkalommal változni fog. Tervben van már színházas, beszélgetős, de hc-punk este is, most viszont a költészeté és az elektronikus zenéé lesz a főszerep.

A cél, hogy minimális fellépési lehetőségekkel rendelkező alkotó barátokat, barát-előadók alteregóit mutassam be, alulreprezentált előadókat, feltörekvő női artistokat vonultassak fel.

– yungmatka

Első alkalommal tehát Máté és Sárközi Lilla versei lesznek keverve Varga Dani és Dóczi Bence zenéjével, az egészet pedig körülöleli majd Fluidum dj szettje. A fellépők kis portréjait itt alul el is tudjátok olvasni.

A Club Matka egy rendkívül izgalmas projektnek ígérkezik, amit innentől minden hónapban megtalálhattok a Turbina berkein belül. Az első holnap este nyolc és éjfél között lesz, és egészen pontosan nulla forintért tudjátok majd lecsekkolni. Végül muszáj még megjegyeznem, hogy az esemény coverje egyébként egy kollab, mégpedig yungmatka és even-yunger-matka között, mennyire jó már!