Ott voltunk a Carson Coma sitcom-klipjének forgatásán és hoztunk nektek egy rakat szuperexkluzív werkfotót
április 21, 2019

Ha hazai berkekben karizmatikus és egyedi atmoszférájú, illetve színvilágú kisfilmeket kéne felidéznem, mindenféle elfogultság nélkül Lippai Balázs munkáit sorolnám fel – vagy talán egy kis elfogultsággal, de az érthető is a Wes Anderson-bulis, Kusturica-lagzis vagy épp az imanexperimentes víziói után. Mi is alkothatna hát tökéletesebb szerelemgyereket egy Carson Coma klip esetében, ha nem az, hogy mindezt elegyítjük a Komróczki Dia által megidézett – a srácok visszatérő, Kikeltetős-slágerénél is bevált – miliővel?

Semmi. Ezt ők is tudták, ezért a bandatagok össze is fogtak a két vizuális művészpalántával, illetve pár underground sztárvendéggel és félig bulira véve, mégis teljes profizmussal megalkották a ‘Song About My Grandma’ 90-es éveket idéző zenei sitcomját.

A zenekar énekese a Stenknek mesélt a dal személyes ihletettségéről és a múzsául szólgáló, 50 év házasság után a második fiatalságát élő nagymamáról, mi pedig Diát és Balázst faggattuk ki.

„Az első Carson Coma-klip forgatásán poénkodtak a srácok, hogy: ‘hú, majd csináljunk egy sitcom-klipet, ami tele lesz poénokkal, amikre nevetőgéphangot vágunk be’. Kedves gondolatok voltak ezek fél évvel ezelőtt. Eljött az ideje, hogy megjelenjen a banda valami új vizuális tartalommal és arra jutottunk, hogy akkor ezt most csináljuk meg! A zenekar hozta az alapötletet, én csiszolgattam rajta, Balázs kidolgozta részletesen és bámm!

Messze sokkal nagyobbat álmodtunk, mint amit eddig csináltunk valaha, és ettől elképesztően erős adrenalin-dózisban készült a kisfilm. Szerelemgyermek ez valamennyiünknek.

Természetesen ebben benne van a csapat ereje: nagyon kellett az egész zenekar és a stáb, akik szinte egy családot alkottak. Imádtam minden pillanatát, nagyon sokat nevettünk. Persze voltak nehézségek is, de mindent megoldottunk. Ezúton is köszönöm mindenkinek aki részt vett ebben az őrületben! Külön köszönöm Meister Nikinek, a csodálatos gyártásvezetőnknek a munkáját!”

Balázs pedig vastagon beleszőtte a klipbe gyerekkori emlékeit is, úgyhogy számára extrán személyes lett a feladat:

„Rég volt olyan projekt, ami ennyire igénybe vette volna minden skillemet és olyan dolog is akadt, amiben most próbáltam ki magam először. Kemény meló volt, de borzasztóan izgalmas és nagyszerű kihívás is egyben. Sokkal nagyobbat álmodtunk a büdzsénél, de ennek ellenére kevés dolog akadt, ami a gátat szabott volna képzeletnek, köszönhetően a nagyszerű stábnak, akik teljes szívvel vettek részt ebben.

Dia keresett meg év elején ezzel a sitcom-koncepcióval. A Jóbarátok/Rém rendes család-vonalon nőttem fel és imádom a Grease-t, így fürödtem a témában. A gyerekkorom díszleteit húztuk fel. Flashback volt az egész – erre van is utalás a dekorban. Izgalmas volt felépíteni ezt a történetet és a srácokra szabni. Remek alapok voltak hozzá.

Az utóbbi időben sokat dolgoztam nem hivatásos színészekkel, viszont régen volt olyan alkalom, amikor meg is szólaltattam őket. Ezért volt bennem némi izgalom, hogy miként sül majd el az, ami papíron működik. Nemhogy működtek a srácok, hanem finomságok sorát is láttuk tőlük, néhol egész lenyűgöző módon. A hozott szereplőink is remekeltek.

A Carson Comaval közel tökéletesen működik ez a világ. Olyan ez a csapat, mintha Chris Columbus castingolta volna össze őket.

Hálás dolog volt alájuk forgatókönyvet írni. Borzasztó jó amit tolnak és egy ilyen brigád előtt fényes jövőt áll. Remélem ezzel a klippel sikerült egy kicsit lökni rajtuk ezen az izgalmas úton, amin elindultak.”

A munkálatokat egy werkvideóval is megörökítették:

  • A Carson Coma Corduroy Club című nagylemeze pedig április 25-én jelenik meg, így nagy valószínűség szerint ünnepi klubfesztiválunkon, a KERET Szülihéten is életre keltik majd és jövő szombaton ti is hallhatjátok élőben a Három Hollóban!

Íme a beígért, fergeteges fotó-áradat:

werkvideó: Szűcs András, werkfotók: Csercsevics Balázs, Kiss Olivér, Szűcs András