Felébredt téli álmából a pszichedelikus színtér

Zene

január 13, 2017

Énekes András Előd

664

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Megérkezett a Carson Coma régóta szóban forgó bemutatkozó kislemeze. A Cavepaintings a pár éve robbanó pszichedelikus bumm egyik legigényesebb utánpótlásának tűnik.

Tavaly januárban adták első koncertjüket, majd mi is írtunk róluk itt a KERET-en, egyben nálunk debütált az első daluk is ‘Outsider’ címen. A fiatal bagázs zenéjén elég erős nyomot hagyott a Middlemist Red korai pszichedelikus rockzenéje, de a színtér egyik legnagyobb külföldi inspirációját, a The Black Angelst is simán ki lehet hallani a négy számból.

Giorgióék tervei közt épp a közvetlen hatások levetkőzése szerepel a közeljövőt tekintve, vagyis a készülőfélben lévő nagylemezükben már gyaníthatóan egyénibb zenei megoldásokkal fogunk találkozni. A Cavepaintings mindenesetre így is egy tökös, profin felépített és megkevert 19 perces anyag lett, a hazai pszichedelikus szcéna egyik üde színfoltja.

PLAYLISTEK