Korántsem átlagos dallal debütál Captain Average
október 31, 2021

Hány együttes elég egy embernek? Ez a kérdés merült fel bennem először, amikor Sallai László (Felső Tízezer, Galaxisok, Platon Karataev, The Somersault Boy) legújabb projektjének a debütjét hallgattam. Captain Average ugyanis nem más, mint az előbb említett zenész, dalszerző legújabb projektje. A név viszont ne tévesszen meg senkit, az ‘In The Post-Future’ a szerző egy olyan oldalát mutatja meg, amit nem sokat láthattunk eddig.

A dal in medias res módjára rögtön egyértelművé teszi, hogy szó sincs finomkodásról. A trombita és a perkák nem feltétlen olyan dolgok, amiket Laci használni szokott a zenéiben, de itt nagyon jól működnek. A verzében kapunk még pár remek disszonáns akkordot, hogy utána ezt a feszültséget remekül oldja fel a refrén. A dalról a következőket mesélte nekünk a szerző:

A Captain Average már régi tervem volt, de 2021 elejéig egyáltalán nem volt időm foglalkozni vele. Amikor tavaly a Somersault Boy harmadik lemezének felvételei megrekedtek, akkor a magam szórakoztatására elkezdtem végre normálisan felvenni a demókat, és elég hamar összeálltak a lemez dalai az elmúlt évek ötleteiből. Régóta fortyogott bennem ez a lemez, és szerettem volna a kevésbé ismert oldalamat megmutatni ezen a lemezen. Célom volt, hogy tőlem némileg szokatlan módon a lehető legkevesebb helyen énekeljek a szó hagyományos értelmében, és hogy semmi ne korlátozzon a dalszerzésben.”

Az ősz végén érkező 11 dalos album élőben egy trió felállású zenekarral fog majd megszólalni. Az album 2021 májusa és szeptembere között készült az RH Stúdióban, a Heaven Capitulates hangmérnöke Gál Máté (Run Over Dogs) volt. A lemezt Justin Spike (Felső Tízezer, Mayberian Sanskülotts) dobolta fel, és minden más hangszeren Laci játszik.