Nosztalgikusan feszülnek egymásnak csupasz testek a California Nightmares új videójában
február 12, 2021

A California Nightmares tagjai elhajították a szörfdeszkát és sötétebb tónusokkal kísérletezve keresik új hangjukat. Unorthodox módon, eseményszülte videóhoz választódott a több mint egy éve született dal, a ‘Snort Cocaine’.

Az új klipről, a banda énekese és újabban basszusgitárosa Levi így mesélt:

Még nyáron adódott egy lehetőségünk, hogy felléphetünk a HCW Pankráció Verőcei pankráció show-ján.
Úgy voltunk a dologgal, hogy éljük meg, tök jó buli lesz, egyikünk sem volt még pankráció show-n.

„Összekötve a kellemest a hasznossal, a videós csapatuk felvette a koncert első számát, profi kamerákkal és fényekkel.. Ezek után szinte magától értetődő volt, hogy ez a ‘Snort Cocaine” legyen, tekintve, hogy közönség kedvenc. A klip pedig szerintünk eszméletlen király lett, innen is nagy pacsi a HCW Pankrációnak a klippért és a meghívásért!

Az új megjelenéstől függetlenül, a nyár azon két hónapjában, amikor az élet messziről, hunyorítva egészen olyannak tűnt, amilyennek megszokhattuk, a srácok turnéra indultak, amiről a normalitás illúzióját keltő hangulatvideó is készült. Itt van tehát 2 perc 11 másodpernyi nyár csak nektek:

Az új videó apropóján 2021-re vonatkozó terveikről is kérdeztük a csapatot:

„2021-re egyértelműen a legnagyobb tervünk az az, hogy szeretnénk kiadni az első nagylemezünket. Visszatekintve a 2020-as évre, számunkra a tavaly a változásokról szólt. Köszönhetően ennek a szar vírusnak, nekünk is lassítanunk kellett, de a próbákkal nem álltunk le. Több idő jutott arra, hogy számokat írjunk, és hogy agyaljunk a zenekar hangzásán, hogy mitől lehetne még jobb. Továbbá ennek az időszaknak a gyümölcse az is, hogy beszereztem egy basszusgitárt, és mostanra basszusgitárosként működöm a zenekarban,
ez pedig sok kaput kinyitott számírás terén.”

Levedlettük a surf-punk zenekar címkét, az új számok írása közben sikerült elkapnunk valamit, amit ha meghallasz remélem az lesz rá a reakciód, hogy: „Azt a kurva”. Nem állítom, hogy teljesen más világ lesz a nagylemez, mint az eddigi számok, de közben mégis egy sokkal érettebb TCN-t fognak kapni a hallgatók. A sok szarságnak köszönhetően, ami ebben a gyönyörű világban történik, nem voltunk képesek továbbra is arról írni számokat, hogy buli van, szét vagyunk esve és ez milyen király. Fontos volt számunkra, hogy a hangzás mellett nagy hangsúlyt fektessünk a számok mondanivalójára is.

Márciusban fogunk stúdióba vonulni és felvenni a lemezt Lee Olivér vezetésével az ÉK és Trillion zenekarokból. Nagyon szeretnénk még nyáron kiadni a lemezt, de nem sietünk el semmit. Akkor fog megjelenni, amikor úgy érezzük lehetőség van arra, hogy egybeköthessük a megjelenést egy lemezbemutató koncerttel. Nagyon hiányzik már nekünk a közönségünk, akiket nagyon szeretünk és szeretnénk egy óriási bulival megünnepelni a lemezmegjelenést. De amíg várunk arra, hogy mikor lehet végre újra koncertezni, addig annyit elárulok, hogy tervezünk az album megjelenése előtt kiadni egy single-t, ami egy magyar szám lesz.

Amennyiben több Califorina Nightmares-re vágysz olvasd el a fiúkkal készített interjúnkat, esetleg nézd meg az egy szebb világban született, a blogon elérhető koncertvideót.

Fotók: Lányi Kristóf, Gyarmati Balázs