Brutális csendrendeletet szavaztak meg a VII. kerületben
június 27, 2020

Csendben elfogadta minden idők legszigorúbb csendrendeletét a hetedik kerület közgyűlése a bulinegyedben – írja a Portfolio.hu. A csütörtökön ülést tartó erzsébetvárosi képviselő-testület által megszavazott szabályok értelmében:

AZ ÖNKORMÁNYZAT TERÜLETÉN TALÁLHATÓ ÜZLETEK 24 ÉS 6 ÓRA KÖZÖTT NEM TARTHATNAK NYITVA.

Ez alól azok az üzlethelyiségek képeznek kivételt, amelyek

  • este 22 és reggel 6 óra között nem árusítanak alkoholt.
  • a vendéglátóhelyeknél pedig Király utca – Erzsébet körút – Rákóczi út – Károly körút által határolt területen belüli (ideértve az Erzsébet körút mindkét oldalán lévő épülettömböket) üzletek (vagyis jelen esetben kocsmák, bárok, szórakozóhelyek) csak akkor lehetnek nyitva, ha arra külön engedélyt kérnek az önkormányzattól.

Mindez nehéz helyzetbe hozza a koronavírus-válság alatt amúgy is nehéz helyzetbe kerülő vendéglátóipari egységeket: a kis kocsmáktól a nagy leitatóközpontokon át a klubokig mindenkinek jelentős mínuszokkal kell számolnia, amin csak tovább rontanak a hetek óta tapasztalható razziák, illetve a nyitvatartási kérelem megszerzéséhez járuló bonyolult VII. kerületi bürokrácia. Ilyen körülmények mellett pedig nem egy üzemeltető fejében fordul meg a bezárás gondolata, ami újabb csapás lenne a megtépázott budapesti klubszcénára. A Madách téri Hivatal Kávézó volt az első, aki így döntött: pénteken az alábbi képet tették ki Facebook-oldalukra, azzal a kommentárral

„Meguntuk.”

A rendelet egyébként kihirdetésétől számolva 60. napon lép életbe. A türelmi idő után már minden fenti rendelkezés kötelező a belső-erzsébetvárosi kocsmák és szórakozóhelyek számára.

Kiemelt kép: Szimpla Kert