Brutális csendrendeletet szavaztak meg a VII. kerületben

Hírek

június 27, 2020

Bálits Mihály

3897

Csendben elfogadta minden idők legszigorúbb csendrendeletét a hetedik kerület közgyűlése a bulinegyedben – írja a Portfolio.hu. A csütörtökön ülést tartó erzsébetvárosi képviselő-testület által megszavazott szabályok értelmében:

AZ ÖNKORMÁNYZAT TERÜLETÉN TALÁLHATÓ ÜZLETEK 24 ÉS 6 ÓRA KÖZÖTT NEM TARTHATNAK NYITVA.

Ez alól azok az üzlethelyiségek képeznek kivételt, amelyek

Mindez nehéz helyzetbe hozza a koronavírus-válság alatt amúgy is nehéz helyzetbe kerülő vendéglátóipari egységeket: a kis kocsmáktól a nagy leitatóközpontokon át a klubokig mindenkinek jelentős mínuszokkal kell számolnia, amin csak tovább rontanak a hetek óta tapasztalható razziák, illetve a nyitvatartási kérelem megszerzéséhez járuló bonyolult VII. kerületi bürokrácia. Ilyen körülmények mellett pedig nem egy üzemeltető fejében fordul meg a bezárás gondolata, ami újabb csapás lenne a megtépázott budapesti klubszcénára. A Madách téri Hivatal Kávézó volt az első, aki így döntött: pénteken az alábbi képet tették ki Facebook-oldalukra, azzal a kommentárral

„Meguntuk.”

A rendelet egyébként kihirdetésétől számolva 60. napon lép életbe. A türelmi idő után már minden fenti rendelkezés kötelező a belső-erzsébetvárosi kocsmák és szórakozóhelyek számára.

Kiemelt kép: Szimpla Kert

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!