„A szívünkben azért a Bozo az első”
május 17, 2018

Az alapjaiban balatonboglári illetőségű Bozo egészen 2006-ig visszanyúló történetében akadt egy-két vargabetű: az eredetileg Ducktape névre keresztelt zenekart Szabó Gyula (gitár, ének) és Szabó Gergely (basszus, ének) alapította, később egy tagcsere során Teknyős Krisztián csatlakozott a ritmusszekcióhoz, majd az első EP után új névvel láttak neki nagylemezüknek, a 2013-ban megjelent Hullámnak. A folyamatos koncertezés és egyéb elfoglaltságaik mellett rá két évre neki kezdtek második nagylemezük felvételének is, melynek keverése közben csatlakozott hozzájuk Vincenzo Pellecchia, aki némi szintizéssel és még egy gitárral támogatta meg az összhangzást. Villáminterjúnkban meséltek nekünk az Idegenek jönnek megjelenése óta eltelt közel egy évről.

Nagyjából egy éve jelent meg legutóbbi nagylemezetek, az Idegenek jönnek, azóta folyamatosan koncerteztek és sorra tűnik fel a nevetek a legkülönbözőbb fesztiválok és klubok programjaiban. Mi történt a lemez óta veletek?

Az elmúlt egy évben a medence mellett iszogattunk frissen facsart gyümölcsleveket, miközben komoly rúdtáncos karrierbe kezdtünk, de rá kellett jönnünk közben, hogy sajnos nem minden fény és csillogás a budapesti éjszakában… Komolyabbra véve, az új albumon dolgozunk, aminek a megjelenését már nagyon várjuk, ezen kívül pedig abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy sokat koncertezhetünk. Arról nem is beszélve, hogy a Bozo mellett, afféle zenei prostituáltakként mindenki dolgozik más zenekarokban is, szóval amikor éppen nem bozóztunk, akkor a Keeymen, a Skeemers, az Agavoid, vagy egyéb régi projektek foglaltak le minket.

A lemez címadó dala közben bekerült az Index 2017-es dalversenyének legjobb tíz száma közé. Mennyiben lendítette ez előre a zenekart?

Maga a bejutás tök jó érzés volt, meg egy kellemes visszajelzés, hogy ennyi év együtt zenélésnek azért a személyes örömszerzésen kívül is megvan a maga gyümölcse. Hogy ez nagyban növelte volna az ázsiónkat, abban nem vagyok annyira biztos, de talán segített, hogy a kortárs, nem a mainstreambe tartozó, de népszerű zenekarok is picit talán felfigyeljenek ránk, és így lehetőségünk volt olyan menő helyeken játszani (például az A38-on – köszi Benedek!), ahol azelőtt nem volt lehetőségünk.

Mint említetted, a zenekar tagjai közül csaknem mindenki dolgozik egyéb más projekteken is – te például az Agavoid koncertjein ülsz a dobok mögé, Gyulának és Krisztiánnak ott a Keeymen és a Robotok, emellett a Skeemers is aktívan működő zenekar. Nem nehéz ezt a sok szerteágazó elfoglaltságot összeegyeztetnetek?

Szerintem már eléggé hozzászoktunk ehhez… Igazából annyi az egész, hogy amelyik zenekar foglal le előbb egy időpontot, az nyer. Így kicsit húzós lesz a nyár, de a vízi sport vízzel jár. A szívünkben azért a Bozo az első, de ha valakinek van elég ideje, és a kreativitása megkívánja, hogy máshol is kipróbálja magát úgy, hogy a zenekart nem hanyagolja, azt szerintem értelmetlen lenne visszatartani.

A nagy pörgés közepette ugyanakkor felléptek a Keret szülinapján is, mire számíthatunk tőletek?

Hozunk pár új számot a koncertre, szóval igazán különleges lesz, na meg érdemes a tombolára jegyet váltani, mert mi is készülünk egy fasza ajándékkal, ami egyelőre legyen meglepetés. Még nem kaptunk választ arra, hogy a medence elfér-e a színpad mellett, ahol a fókás artista-lézer show várható, de ha nem, az se baj, még így is jó koncert lesz szerintem, mi már tökre várjuk!

  • Utólagos megjegyzésként a zenekar értesített, hogy Vincenzót egyébként aranyszínűre festve fogják beereszteni az égből a színpadra, szóval ha nem akartok lemaradni az évtized csodájáról, mindenképpen érdemes lesz pénteken benéznetek a Keret Szülihatra!