Blues-os garázsrock, tagok között rotálódó énekesi poszttal
október 20, 2017

 

A Black Tones 2016 elején alakult Budapesten. A trió akkoriban még duó volt, és ugyanazon év végére új basszusgitárosukkal együtt kiadták első kislemezüket. Azóta a zenekar már három jól összeállított EP-t tudhat magáénak. Legutóbbi szerzeményük Home címmel látta meg a napvilágot szeptember 29-én.

Stílusukat tekintve a garázsrock mellett a „blues-os férfi picsogás” tökéletesen megfér. Ami igazán érdekes történetükben az az, hogy nincs kijelölt énekes. Többnyire minden számban más tag vállalja a prédikátor szerepét. Szerintük ez a módja annak, hogy saját hangszeres produkciójuk ne szoruljon háttérbe. Természetesen ez felvet pár elég komoly problémát a jövőre nézve, de még az is lehet, hogy valami egészen új, működőképes dolog sül ki a végén.

A Kikeltetőre beadott számukon nem gondolkoztak sokat, csak véletlenszerűen ráböktek egyre az eddig megjelentek közül. A ‘Memories’ fő énekét a dobos viszi, meglepően tiszta hangon. A szám második kislemezükön kapott helyet, melyet Mona Lisa-nak neveztek el. A teljesen random trackválasztás mellett a jelentkezésről is majdnem lecsúsztak, de szerencsénkre a tavalyi versenyző Shakin’ biztatására mégis beadták biojukat az utolsó pillanatban.