Bezár a nyolcadik kerület legjobb kiskocsmája, a Sufni

Hírek

május 3, 2021

Kocsis András

849

Tegnap közölte a Sufni nevű kocsma a Facebookon, hogy rajtuk kívül álló okok miatt napokon belül el kell hagyniuk Nagyfuvaros utcai helyiségüket, véget vetve ezzel a hely rövid, de annál tartalmasabb történetének.

ESEMÉNYAJÁNLÓ ↓

“Másfél év kemény munkája, tervek, projektek, ötletek és minden megtakarított pénzünk megy most a kukába.

Persze tartozásaink vannak, aminek a törlesztéséről csak most, az utolsó pillanatban bejelentett nyitás lehetősége után tudtunk csak elkezdeni beszélni. De úgy tűnik, lehetőséget sem kapunk arra, hogy megmutassuk, milyen hely lehetne a Sufni, és arra sem, hogy a járvány végével az az alatt felhalmozott tartozásokat legalább rendezni tudjuk.” – írják a posztban. A kávézó és közösségi tér nem sokkal a koronavírus járvány előtt nyílt meg, azonban nagyon hamar kialakult egy törzsközönség, így szinte mindig tele volt a hely terasza. A lockdown alatt a pince felújításával foglalkoztak.

“Az utolsó munkákat készítettük elő, amivel a másfél éve tartó folyamatos, szinte nulla bevétel melletti helykialakítás végére érhettünk volna. Egy-két héten belül a végére ért volna a munka, amivel egy koszos zöldséges üzletből megcsináltuk a mostani helyet. Megnyithatott volna a pincerész, amibe talán a legtöbb energiát fektettük, elkezdhettük volna a workshopokat amint azt a járvány engedi. Nem tehettük meg ezeket.”

A hely keddig még várja a vendégeket, a tulajdonosoknak pedig nagy szükségük van a közösség támogatására. Ezt személyesen, a maradék italkészlet megvásárlásával, az ottani adománydobozba dobással, vagy online, a PayPalen keresztül tehetitek meg.

Ezen kívül indult egy petíció is, amit az első nap több mint 200-an írtak alá.

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!