Bohemian Betyars turnénapló Ázsiából

Cikk

október 29, 2017

Steszkó Zsanett

902

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!

A Bohemian Betyars tettre kész csavargói nemrég nyakukba vették Ázsiát, hogy 11 koncertes turnéjuk során megismertessék az ott lakókkal is a hamisítatlan speed-folk/freak-punk-extázist és életérzést.

ESEMÉNYAJÁNLÓ ↓

Mindezt videónapló formájában dokumentálták, így megszületett Streetbastards tour sorozatuk 4. évada, amit mostantól nálunk is nyomon követhettek.

Mihályfi Máté gitáros pedig mesélt nekünk pár infót, hogy képbe kerüljünk;

Hogyan indult annak idején a Utcabetyár/Streetbastards videósorozat?

Mindig is szerettünk volna külföldön játszani és 2013-ban meghívást kaptunk egy spanyol fesztiválra (Iboga). Kitaláltuk, hogy úgy fogunk eljutni oda, hogy végig utcazenéljük európát, ezzel máshol is népszerűsítve magunkat. A nagy kalandot végig rögzítettük és elindítottuk saját utcazenés videóblogunkat. Azóta minden hosszabb külföldi turnét felveszünk, és a Streetbastards tour-sorozat részeiként jelentetjük meg. A 4. évadot láthatjátok majd itt, a KERET-en.

Az ázsiai turné során milyen országokban, városokban jártatok?

Japánban indítottuk a turnét, három koncerttel Tokióban, aztán átröppentünk Shanghaiba, ahol először egy világzenei fesztiválon (Concrete & Grass Festival), majd egy livehouse-ban játszottunk. Ezután vissza Japán, három napot töltöttünk Kyoto-ban és Oszakában. A turné utolsó hetében Dél-Koreában voltunk végig, kezdve egy puszáni koncerttel, majd három szöuli bulival zárva a turnét.

Hogyhogy pont Ázsia felé vettétek az irányt?

Évek óta járjuk már Európát, viszont sosem játszottunk más kontinenseken. A kíváncsiság és a szerencse vezényelt minket; meghívást kaptunk az említett világzenei fesztiválra, Shanghaiba. Fellelkesülve az alkalmon kinéztünk két showcase fesztivált (Tokyo-Shibuya showcase, Seoul-Zandari Festa), ahova saját magunk jelentkeztünk. Ez adta a turné gerincét, ezek közé az állomások közé szerveztük, sok-sok kinti segítséggel a koncerteket.

Hogy fogadtak titeket az ottaniak – emberileg, zeneileg?

A legkellemesebb csalódás Dél-Korea volt, az ottaniak tudtak leginkább azonosulni a zenénkkel, illetve ők nagyon nyitottan fogadtak minket emberileg is. A két kínai koncert is nagyon jól sikerült, kicsit nehezen indult ugyan be, de pár dal után mindenki feloldódott és jó kis buli kerekedett. Japánban a legkiemelkedőbb az első koncert lett, egy nagyon emlékezetes estét okozott nekünk a Shibuya showcase Tokióban és a Who The Bitch lányzenekar.

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

PLAYLISTEK