Bohemian Betyars turnénapló Ázsiából
október 29, 2017

A Bohemian Betyars tettre kész csavargói nemrég nyakukba vették Ázsiát, hogy 11 koncertes turnéjuk során megismertessék az ott lakókkal is a hamisítatlan speed-folk/freak-punk-extázist és életérzést.

Mindezt videónapló formájában dokumentálták, így megszületett Streetbastards tour sorozatuk 4. évada, amit mostantól nálunk is nyomon követhettek.

Mihályfi Máté gitáros pedig mesélt nekünk pár infót, hogy képbe kerüljünk;

Hogyan indult annak idején a Utcabetyár/Streetbastards videósorozat?

Mindig is szerettünk volna külföldön játszani és 2013-ban meghívást kaptunk egy spanyol fesztiválra (Iboga). Kitaláltuk, hogy úgy fogunk eljutni oda, hogy végig utcazenéljük európát, ezzel máshol is népszerűsítve magunkat. A nagy kalandot végig rögzítettük és elindítottuk saját utcazenés videóblogunkat. Azóta minden hosszabb külföldi turnét felveszünk, és a Streetbastards tour-sorozat részeiként jelentetjük meg. A 4. évadot láthatjátok majd itt, a KERET-en.

Az ázsiai turné során milyen országokban, városokban jártatok?

Japánban indítottuk a turnét, három koncerttel Tokióban, aztán átröppentünk Shanghaiba, ahol először egy világzenei fesztiválon (Concrete & Grass Festival), majd egy livehouse-ban játszottunk. Ezután vissza Japán, három napot töltöttünk Kyoto-ban és Oszakában. A turné utolsó hetében Dél-Koreában voltunk végig, kezdve egy puszáni koncerttel, majd három szöuli bulival zárva a turnét.

Hogyhogy pont Ázsia felé vettétek az irányt?

Évek óta járjuk már Európát, viszont sosem játszottunk más kontinenseken. A kíváncsiság és a szerencse vezényelt minket; meghívást kaptunk az említett világzenei fesztiválra, Shanghaiba. Fellelkesülve az alkalmon kinéztünk két showcase fesztivált (Tokyo-Shibuya showcase, Seoul-Zandari Festa), ahova saját magunk jelentkeztünk. Ez adta a turné gerincét, ezek közé az állomások közé szerveztük, sok-sok kinti segítséggel a koncerteket.

Hogy fogadtak titeket az ottaniak – emberileg, zeneileg?

A legkellemesebb csalódás Dél-Korea volt, az ottaniak tudtak leginkább azonosulni a zenénkkel, illetve ők nagyon nyitottan fogadtak minket emberileg is. A két kínai koncert is nagyon jól sikerült, kicsit nehezen indult ugyan be, de pár dal után mindenki feloldódott és jó kis buli kerekedett. Japánban a legkiemelkedőbb az első koncert lett, egy nagyon emlékezetes estét okozott nekünk a Shibuya showcase Tokióban és a Who The Bitch lányzenekar.