Bakonyban kalandozva tér vissza Benjamin Korañi a legújabb dalával
február 23, 2021

Tele vagyunk jobbnál jobb debütanyagokkal mostanában, és a mai nap se kivétel, hiszen vadonatúj dallal jelentkezik Benjamin Korañi.

Beni neve ismerősen csenghet kedves olvasóinknak, hiszen a Fran Palermo alapítótagja (itt egy igazán vintage interjú 2012-ből!!!), és évek óta kisebb, egyszál-gitáros koncerteket ad Magyarország szerte. Az ‘I Wonder’ négy éve az első zenéje, és a 2017-ben megjelent Black Bird EP-t követi, ami szintén nálunk jelent meg.

Az új dal klipjének nagy része egy utazáson forgott, mégpedig Bakonybélbe menet. Hogy miért pont Bakonybél, arról a szerző mesélt nekünk:

Egy nagyon jó barátomnak van ott egy kis cirkuszos kocsija, ami lakhatóvá van alakítva. Többször jártam már lent, nagyon szeretem a környéket. Mivel ő rendezte és forgatta a klipet adta magát, hogy oda menjünk le, vegyünk fel jeleneteket út közben és ott is.

A dal egyébként nekem nagyon nosztalgikus hangulatú, főleg a nyári pontoonos esték jutnak róla eszembe, végtelen fröccsel és végtelen naplementékkel.

Ezután a nagy kihagyás és a járvány után, jogosan merül fel a kérdés, hogy változott-e a szerző stílusa. Erről a Beni az alábbiakat mondta:

Változott, de nem gondolom, hogy feltétlen az elmúlt egy év hatása lenne, ez mindig hosszabb folyamat. Annyi biztos, hogy mivel egy-másfél éve megvan a lehetőség, hogy itthon kidolgozzam a dalokat egy stúdió programban, elindult bennem egy jóval dallam központúbb más hangzásokra nyitottabb zenei felfogás.

Beni pedig nem áll meg ennél az egy remek single-nél, hiszen március 9-én hat másik dallal együtt jelenik meg az első nagylemeze If I Could Fly címmel, a Pluto Sound gondozásában. Kíváncsian várjuk!