Na így kell Budán szomorú kamasznak lenni – Beach Beach dalpremier
május 2, 2024

Őskikeltetős alumnánk, a Beach Beach & The Boogey Mango új dallal rukkolt elő a holnapi koncertjük előtt. A srácok még a 2018-19-es évadban debütáltak, tavaly januárban jelent meg az első igazi nagylemezük. Az újonnan kirakott trekkük Kiskatona névre hallgat és már hallgatható nálunk!

A srácok eddig se rejtették véka alá, hogy a Duna melyik oldalát preferálják, és bármennyire is tudnék ezzel vitatkozni, a dalok tényleg kellemes lokálpatriotizmussal készülnek el. Ez nincs máshogy a Kiskatonánál sem, ami a cover art és a leírás alapján a felnövés egy momentumát ragadja meg, mégpedig Budán.

Mint annyi más együttesnél, a Beach Beach-nél is nagyon örültem amikor elkezdtek magyarul szövegeket írni, szerintem a saját sztorikat sokkal könnyebb így átadni. Szerintem szintén sokan tudnak azonosulni a félve Dunába pillantással és a buszok után futással, én mindenképpen nosztalgikus hangulatba kerültem.

Zeneileg nem kapunk semmi váratlant, a dal viszi tovább azt, amit a fiúk legutóbbi lemezén hallhattunk, talán egy picit faszábban felvéve. Meg amúgy milyen jó, hogy ilyen régóta tolják már! Álljon itt viszonyításképpen a lassan 6 éves Kikeltetős videójuk is.

  • Nem kell sokat várni ahhoz, hogy a dalt élőben is hallhassátok, hiszen holnap az Akvárium Lokáljában be is mutatják a Lakótelep és a debütáló Tigris Szofi mellett.