Szörf rockból emoba nyergel át a Beach Beach & the Boogey Mango

Cikk

június 20, 2021

Jókay Kristóf

803

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. A közeljövőben szeretnénk fejleszteni a videós csapatunkat, live sessionöket, riportokat és lemezkommentárokat készíteni. Ehhez, illetve a további zavartalan működésünkhöz szükségünk van a támogatásotokra. Az alábbi gombra kattintva küldhetsz nekünk egyszeri, vagy rendszeres adományt a PayPalen keresztül.

Tavaly márciusban éppen készültünk a harmadik KERET estre a Gólyában aminek két remek fellépője lett volna. Az első a Deus Ex Quartet, a második pedig a Beach Beach & the Boogey Mango. Gondolom nem kell elmesélnem, hogy a koncert végül miért hiúsult meg, nagyon sajnáltuk hogy nem jött össze. Most viszont a srácok a jövő heti Központos fellépésük előtt egy új kislemezzel kényeztetik a nagyérdeműt, remélhetőleg kárpótolva mindenkit.

Az új EP a tavalyi ‘Song of the Shoemaker‘ óta az első megjelenése a srácoknak, és rögtön nyilvánvaló lesz, hogy történtek kisebb műfaji változások. A DVA négy száma melankólikusabb hangulatot hoz, ami szerintem jól áll a srácoknak. Az első dal a kislemezen a ‘Mideast Emo‘, aminek a címe rögtön egy fricska a midwest emo műfajra. Bár a dal annyira nem hasonlít mondjuk egy american football számra, az üzenet ugyanaz, csak kervárosi házak helyett panelekkel.

A második trekk a ‘So Cold, But Melted‘ ami picit emeli a tempót, és nagyon jó összjátékot hoz a két gitár között. A dal felénél aztán kapunk egy kiváló ritmusváltást, nagyon jó lesz ezt a dalt élőben is látni. A harmadik dalnál végre előveszik a szintetizátorokat is a srácok a szokásos dob-gitár-basszus felállást megtoldva.

Fontos megjegyezni, hogy a Beach Beach továbbra is teljesen DIY módon készíti el az anyagait. Hogy ez pozitívum, vagy negatívum, azt nektek kell eldönteni, de ami biztos, hogy kölcsönöz egy egyedi hangzást ennek a kislemeznek is.

A kislemezt a ‘Big Sitting Gorilla‘ zárja, ami amellett, hogy egy remek dalcím, nekem a kedvencem is a kiadványon. Szinte bármelyik fiút ki lehetne emelni, mindenki a maximumot nyújtja a saját hangszerén.

Képek: Áprili Gergő

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

PLAYLISTEK