Mongol szelekkel érkezett meg Baq új dala

Cikk

március 31, 2018

Énekes András Előd

423

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Aki járt már BWOLA bulin, az most meg fogja nyalni mind a tíz ujját, de minden ínyencnek tetszeni fog Baq bemutatkozó anyaga. A magyar tropical bass anyahajójánál, a Babylon Records-nál fog megjelenni első lemeze április végén, melyről egy mongol népi hangszerekkel és torokénekléssel összerakott dalt mutatott meg nekünk.

Bak Bálint a Pécsi Tudományegyetem Elektronikus Zenei Médiaművész szakán tanul és megannyi sideprojektje és álneve mellett nem olyan rég felfedezte kunsági gyökereit, s ennek hatására született meg Baq. Egy virtuális világzenei felfedezőútra indult és készített egy kislemezt, mely a Geree Sanasa címre hallgat, és már elő is rendelhetitek.

“A single címe “тэнгэр” (tenger), ami mongol illetve egyéb altáj nyelveken azt jelenti: az ég. Emelkedett intro volt a célom, a drop pedig a Stasra jellemző, szaggatós ütem. Természetesen használtam az EP-n is visszaköszönő torokéneklésemet, mely szintén a szibériai népzene sajátossága. Igazából a pentaton dallamok, keleti hangszerek, cinematikus ambientek jellemzik a munkámat.” – summázta a tudnivalókat Bálint.

Stas ritmusai és perkussziós hangjai, illetve az én dallamvilágom és hangszerkészletem ötvözete ez a track.

Április 27-én jelenik meg a teljes lemez, s ugyanekkor a Fészekben élőben is találkozhattok Baq különleges zenei világával a következő BWOLA bulin.

PLAYLISTEK