Tekerjünk együtt!
július 15, 2014

Idén hatodik éve kerül megrendezésre a Bánkitó fesztivál, melyen zenei és közösségi programokkal várják a résztvevőket. A három napos programsorozat július 17-én kezdődik a Bánki-tó partján. Annak ellenére sincs koncertekből és neves fellépőkből hiány, hogy nem kifejezetten egy zenei fesztiválról van szó.

Idén három színpadon zajlanak majd a programok. Fellép többek közt a Belga, Zagar, az újra összeállt Fran Palermo, a Middlemist Red, és a Nagyszínpad verseny győztese, a Mary Popkids.

Napközben is izgalmas programok várják a résztvevőket, amik túlmutatnak a nagyobb fesztiválokon megszokott „tölts ki egy tesztet és nyersz egy baseballsapkát” jellegű néphülyítéseken. Itt fontos, lényeges témákat boncolgató kiállításokat, fórumokat, előadásokat láthatunk, olyan előadóktól és csoportoktól, akik a budapesti underground művészeti élet meghatározó alakjai.  Ilyen például a Tranzit.hu, Tünet Együttes, a Romakép Műhely vagy a Nem Privát Színház.

És ha mindez nem lenne elég, akkor sport, vallási és családi programok is várják a fesztiválozókat. A gyerekeket a Müszi szervezésében szórakoztatják, a vallási programok ugyan csak zsidó szertartásokra vonatkoznak a program szerint, de biztosan más felekezetek is megtalálják a módot hitük gyakorlására.

A bicikliseknek a Magyar Kerékpárosklub szervez programokat, melyek közt megtalálható a jól bejáratott fesztiválra vezető biciklis túra, illetve a tó körüli túra is. Ha valaki azonban kocsival utazna a fesztiválra, az nézze meg az Oszkár telekocsi által kínált lehetőségeket is, amelyek a fesztivál honlapjáról egyből elérhetőek.