A Suuns is jön a Bánkitó fesztiválra
március 8, 2018

Rendesen belehúzott idén a Bánkitó, mert ugyan tavaly is elkezdtek nyitni a külföldi fellépők felé, az idei fesztiválra még nagyobbat robbantottak. Épp most jelentették be a kanadaiak legfontosabb avant-rock zenekarát, a Suuns-t is egy rakás további kitűnő hazai és külföldi fellépő mellett.

A dán Iceage fellépését már korábban nyilvánosságra hozták, le is esett az állunk rajta, de legnagyobb alternatív nyári fesztiválunk külföldi sávjának talán csúcspontja lesz a Suuns koncertje. A 2007-ben alakult zenekar tudomásunk szerint még nem járt Magyarországon (egyszer leszervezte az A38, de végül a banda visszamondta), szóval már csak ezért is érdemes lesz elnézni Bánkra.

Aki nem feltétlenül érzi az indie rock vonalat, annak is kedveznek a szervezők, hisz többek között fellép a fancia dance dj-páros, az Acid Arab és az elektronikus zenét a jazzel és hiphoppal társító amerikai Shigeto is. Magyar nevekből természetesen hiány nem lesz, számunkra pedig külön örömet okoz, hogy olyan,  Kikeltetőn feltűnt együttesek is lehetőséget kapnak, mint a Platon Karataev, a Wave Twins vagy épp Krúbi. Íme a nem teljes line-up.

Borítófotó: Szemerey Bence