A Kalákával hagyhatjuk el magunkat az idei Bánkitó nyitónapján
február 13, 2020

Alig pár hete már nagyot robbantott a Bánkitó az első idei fellépőkkel, most folytatják ezt a tendenciát, hiszen a fesztivál első napja a legendás Kaláka előtt fog tisztelegni.

A tavalyi év egyik legkellemesebb meglepetése egyértelműen a De jó elhagyni magamat című Kaláka-feldolgozáslemez lett, amire a zenekar ötvenedik születésnapja volt az apropó.

15 magyar underground együttes dolgozott fel a több mint 1300 dalos repertoárból egy-egy számot, közülük 12-en fognak felbukkanni a fesztivál nyitónapján és előadják majd az általuk választott Kaláka-szerzeményt, illetve néhány saját dalt is.

József Attila és a Kaláka előtt egyszerre fog tisztelegni a Csaknekedkislány, karácsonyidézést kísérel majd meg a Middlemist Red, Barkóczi Noémi féltett titkainkról énekel, míg a Zombie Girlfriend gyerekkorunk egyik kedvenc hősét, Tengerecki Pált tervezi életre hívni.

Ők és még kétszer ennyi együttes tehát már biztosan színpadra lép július 8-án a Kaláka-nap keretében, az estét pedig maga az ünnepelt fogja zárni. Különleges és minden jel szerint megismételhetetlen lesz ez a nap, ezért ajánljuk a régi és új Kaláka-rajongóknak egyaránt!

  • Addig is folytatódik a vissaszámlálás a fesztiválszezonig, a Bánkitóra itt tudtok belépőt venni.