Oh Sees, Kevin Morby és Wolf Parade is lesz az idei Bánkitón
január 22, 2020

Mivel most már a nyár szinte minden hetére jut egy-egy – vagy több – fesztivál, sokunk fejében megfordul, hogy idén talán rövidebbre kellene fogni azt a bizonyos „fesztiválrezsit”. 2020-ban a Bánkitó dobta le az első igazán erőteljes lineup-bombát, amiből arra következtethetünk, hogy ezúttal sem ők fognak kiesni a pixisből.

Július 8. és 12. kis hazánkba csábítják ugyanis az Oh Sees-t (korábban Thee Oh Sees), Kevin Morby-t, a Wolf Parade-et és Coucou Chloe-t. Emellett már borítékolható, hogy több magyar kedvencünk is fellép majd, és ez még csak az első bejelentés.

Engem az elmúlt években a kaliforniai Oh Sees garázspunkja, tavaly óta pedig Kevin Morby misztikus, helyenként zongorával cirógató indie folk/rockja erősen hívogattak a külföldi koncertekre, de van olyan, hogy végül az ember csak a Facebook-esemény bejelöléséig jut… Ezért mára kevés jobb hír érkezhetett volna, minthogy most először ők is Magyarországra látogatnak és két teljesen különböző atmoszférában, de hintik majd a libabőrt.

Az indie hűvösebb, de pörgősebb szegletéből a kandai Wolf Parade érkezik, ők a korábbiakkal ellentétben már koncerteztek nálunk, ráadásul klippet is forgattak Budapesten. Franciaországból pedig Coucou Chloe elektro-popba hajló hip hopja gazdagítja a fellépőlistát.

A „hungarovitaminos” tematikához méltó módon erős az elsőkörös magyar előadók felhozatala. Kikeltetős berkekből bizonyít majd az Analog Balaton, Polldarier, Perrin és a METEO, de lesz Mayberian Sanskülotts is – utóbbi három kedvencünk a KERET Sessions sorozatában szintén vendégeskedett nem olyan rég.

Illetve lesz még Slow Village, Ohnody (Hegyi Dóri), a 2020-as Kikeltetőn zsűriskedő Baba Aziz szettje és Superflake, mely projekt mögött a Magashegyi Underground és a Kaukázus alapítótagjaként ismertté vált Fodor Máriusz áll.

Természetesen idén is vár titeket a KERET ház, de erről majd később árulunk el minden részletet.

Fotók: Komróczki Dia