Immár teljes a Bánkitó lineupjának hazai térfele
március 12, 2020

Azt már eddig is tudni lehetett, hogy július 8. és 12. között tetőtől-talpig trikolórba öltözik az aprócska Bánk, az idei koncepció fényében egy 5 napos hungaroterápiában mártózhat meg az, aki Nógrád szívébe költözik a fesztivál idejére.

A hazai vonal már az első napon erős felütéssel kezd, a nyitó szerdai nap teljes egészében a legendás Kaláka előtt fog tisztelegni, hiszen az ünnepelt mellett további 12 zenekar csempész majd kortárs csavart az estébe egy-egy Kaláka feldolgozással.

Azonban nem csak a 0. napon hagyhatjátok el magatokat kedvenc magyar előadóitokkal, a fesztivál hátralévő napjaira 26 új névvel rukkolt elő a Bánkitó Fesztivál:

Tiszteletét teszi többek közt a már-már őshonosnak számító Szabó Benedek és a Galaxisok, szokott helyen, szokott időben a Tószínpadon, mezítláb táncolásra hív új albumával a Csaknekedkislány, de érkezik még például az Elefánt, magyar asszonyokról regél majd a Ricsárdgír, illetve a Mordái-jal idézhetik fel az elfeledett népzenei hagyományokat az összegyűltek.

A magyar virtust tolmács nélkül is hűen megidézi majd a Platon Karataev, a Fran Palermo, a Middlemist Red vagy éppen az Erik Sumo Band, mellettük pedig olyan nevek gyarapítják még a hazai felhozatalt, mint a csajpunk energiával robbantó Skeemers, az elvontabb vizekre evező Lemurian Folk Songs vagy éppen az újhullámon szörfölő AKC Misi és az IBBI Gang. Külön öröm, hogy az idei Kikeltető egyik legizgalmasabb produkciója, a Dupla Eutanázia is kezelésbe veszi a bánki közönséget.

Mutatjuk a júliusi ifjak teljes névsorát:

  • Az eddig bejelentett nevek és a hibátlan hazai paletta mellett már tényleg nem lehet nem benevezni az idei Bánkitó Fesztiválra, napijegyekért és bérletekért ide kell kattintani, dobjunk együtt egy hungarovitamint idén nyáron!