WARSHOW
Kikeltető 2019

A 2016-ban alakult Warshow hangzásvilágát a pszichedelikus rock és a post-punk stíluselemei, illetve a tagok eklektikus ízlése határozza meg; erre épülve formálódnak izgalmas zenei egységgé a füstös gitár riffek, a frontember Joy Divisiont idéző, domináns mély hangszíne, szintetizátor elemekkel és alkalmanként felcsendülő trombitaszóval ötvözve. Az első felállás egy 2017-es kislemez, az Ever Still Yet után feloszlott, a jelenlegi csapat 2018 szeptember óta aktív. A 2019-es Live című kislemez egy Mika Tivadaros koncert felvételeiből készült. A srácok szövegei személyes traumákról, a politikai haragról, a Beat-Vittula tengelyről és párkapcsolati nehézségekről szólnak, saját megfogalmazásuk szerint nem alibi halandzsák, hanem mély kitárulkozások, amikbe szeretnék beavatni a hallgatóikat – nemcsak az otthoni belemerülés, de a koncerten tombolás alkalmával is.

A zene meggyőző, kellően mai és sötét egyszerre.

– Varga Balázs

Tök jól össze van rakva az egész, tényleg, viszont nagyon szívesen meghallgatnék olyan verziót, ahol az ének természetesebb. Szerintem kicsit unalmas, hogy nagyon sokan felveszik ezt az Ian Curtises mélyített hangot, aminek itt persze egy jó verzióját hallom, de érdekesebb is lehetne egy jól eltalált, különlegesebb vagy őszintébb énekhangszínnel.

– Csordás Zita

2024 SHORTLIST

HÍREK

PARTNEREINK

WMMD
444 Akvárium Bánkitó fesztivál Budapest Park Budapest Park EXPO Studio Gólya Presszó Kolorádó fesztivál Sziget Fesztivál Telekom Electronic Beats Ticket Here TOLDI Turbina

KORÁBBI ÉVEK ELŐADÓI