ventures zenekari fotó
Ventures
Kikeltető 2019

A Grész Renátó amerikai szólóprojektjeként indult Ventures hűen hozza az utóbbi években fénykorát élő darkwave és szintipop vonulat minden báját és sajátos ízét, ének terén árnyalatnyi kikacsintással élve a befelé forduló melankolikus dalszerzői attitűd felé, lüktető dobjátékával pedig Schwartz Dániel fogja össze a sötét tónusú dallamokat. A formáció korábban bemutatkozott a Szimpla Lemming Programban, megjárta már többek között a Toldi színpadát, és a KERET Szülihétről is ismerős lehet a nevük, most pedig a Kikeltető berkeiben is kipróbálják magukat, melyre a beszédes Melancholic Distortion című dalukkal jelentkeztek.

Egyik személyes kedvencem a „mezőnyből” meg is hallgattam a korábbi dolgokat, amiket nem ismertem. Nagyon jó dolgok keverednek és nagyon jól használják a különböző hangulatokat, mélységeket. Ha fullba van tolva a digitális experi (főleg a régi dalokban) az nekem sok, de az új dolgok (amennyire felfogtam a timelinet) tök jó arányban tartják ezt, sőt kurva jó. Meglepően bátor amúgy.

– Csete Manek Gábor

Megmondom őszintén, egyáltalán nem emlékszem a srácokra tavalyról. Így különösen jó jel, hogy idén viszont ez volt az egyik első dal, amihez vissza-visszatértem. Remek noise-os alap és tökéletesen passzoló vokál.

– Biczó Andrea

A tavalyihoz képest elég más hangulata van ennek a dalnak. Akkor még az én ízlésemnek túlságosan poszt-valami volt, de ha rámennek erre az irányra, akkor az akár jó is lehet.

– Kocsis Andris

Engem kilóra meg lehet venni a delayezett gitárral, és a műdobokkal is, úgyhogy eléggé betalált a dolog. Az éneket helyenként hamisnak hallom, de egyáltalán nem zavaró, de jelen esetben fontosnak tartom, hogy tiszta legyen, mert attól meg ridegebb lehet az egész, miközben egyébként tök érzelmesnek gondolom az éneklést.

– Csordás Zita

2024 SHORTLIST

HÍREK

PARTNEREINK

WMMD
444 Akvárium Bánkitó fesztivál Budapest Park Budapest Park EXPO Studio Gólya Presszó Kolorádó fesztivál Sziget Fesztivál Telekom Electronic Beats Ticket Here TOLDI Turbina

KORÁBBI ÉVEK ELŐADÓI