Sasa Lele
Kikeltető 2021

A Sasa Lele egy 2010-es éveket idéző indie rock banda, négy taggal, és rengeteg (Sasa Le)lendülettel. A szekunderszóvicc talán az egész munkásságukat végig fogja kísérni. A 2021 nyarán debütált videoklipjük, a The Only Thing I Like About This Place című számukkal egy tökéletesen táncolható, hangzásában Arctic Monkeyst idéző szám, amire mindenkinek elkezd járni a lába. A zenekarnak már két kislemeze és egy EP-je is elérhető online, illetve a 2021-es nyarat már végig fesztiválozták, így az élő zene sem áll távol tőlük.

Valahol surf rock és a prog rock között mozognak kb a 60as évek közepén, karizmatikus angol anyanyelvű frontemberük van. A zenészek is jó munkát végeznek. Lehet panaszkodni az innovációhiányról, de engem inkább az zavar, hogy ez tucatzene, nagyon sok hasonló próbálkozás létezik főleg az angol nyelvű piacon.

-Slowgod

Perfekt 2000-es évek brit indie rock, ami le sem tagadhatná Alex Turner hatását. Kár, hogy ezen kívül nem találtam benne úgy isten igazából semmi extrát.

-Sajó Dávid

Színvonalas, de sajnos egyetlen egy dolgot sem találtam sem zeneileg, sem képileg, ami ne történhetett volna meg 2011-ben. Persze nem kell mindig megváltani a világot, de itt tényleg hiányolom az egyedi hangot. Ha a minőség-egyediség inga a jövőben kicsit kileng az egyéniség felé, akkor szívesen hallgatom majd!

-Fekete Giorgio

Nem titkoltan vagyok elfogult velük kapcsolatban, de ez most nem számít: ez egy nagyon erős dal, az egész mezőnyből talán az egyik legjobb klippel, egy szuggesztív frontemberrel. A ritka eset, amikor önazonos itthon az angol szöveg, a Sasa Lelénél a kirakósnak nagyon sok darabja a helyén van.

-Platon Gergő

Ahhh a garázs rock revival, micsoda évek! Annyira jó lenne mondjuk, ha nem mindenkinek az Arctic Monkeys ragad be ebből a korszakból, lassan kezdem azt érezni, egy RHCP szintű ízlés-hengerrel mentek át a fiatal zenekarokon : (((

-Dorozsmai Gergő

2024 SHORTLIST

HÍREK

PARTNEREINK

WMMD
444 Akvárium Bánkitó fesztivál Budapest Park Budapest Park EXPO Studio Gólya Presszó Kolorádó fesztivál Sziget Fesztivál Telekom Electronic Beats Ticket Here TOLDI Turbina

KORÁBBI ÉVEK ELŐADÓI