Lanterman zenekari fotó
Lanterman
Kikeltető 2019

Egyed Márton projektje. Inspirációként többek között olyan nyugati énekes-dalszerzők juthatnak eszünkbe, mint Mark Kozelek, Phil Elverum, Sybille Baier vagy Nick Cave, míg hazai fronton a Zanzinger és Upor András munkássága volt nagy hatással a Lanterman zenéjére. Ötvözi a spleen és a szépség örökös viszályát a kilencvenes évek underground gitárzenéjével, valamint az amerikai blues-folkot. Megalakulása óta számos koncepció és formaváltáson ment keresztül, de ami örök: a kísérlet a lét sejtéseinek megértése.

Ha létezne még Lone Waltz, akkor Lantermannek minimálisan kellene már csak képeznie a hangját, aztán pedig szó nélkül leszerződni.

– Biczó Andrea

Elsőre nem találtam olyan meggyőzőnek, de ez az a zene, amit érdemes tovább és többször meghallgatni, mert így derül ki, hogy többet rejteget magában egy újabb gitárfolkos dalszerző prototípusánál. Egyszerűen szép, a harmóniák tökéletesek, a beküldött dal refrénjénél arra gondoltam, hogy na végre valami igazán eredetit hallok ebből az unalomig elcsépelt műfajból. Ami pedig a legfontosabb, hogy egyáltalán nem éreztem giccsesnek.

– Csordás Zita

2024 SHORTLIST

HÍREK

PARTNEREINK

WMMD
444 Akvárium Bánkitó fesztivál Budapest Park Budapest Park EXPO Studio Gólya Presszó Kolorádó fesztivál Sziget Fesztivál Telekom Electronic Beats Ticket Here TOLDI Turbina

KORÁBBI ÉVEK ELŐADÓI