Hinterstate zenekari fotó
Hinterstate
Kikeltető 2019

Az idén formát öltő Hinterstate az Egyesült Államok zenei hagyományainak kavalkádját gyúrja össze egy egyszerű, dallamos és túlontúl nyíltszívű produkcióvá. Zenéjük a folk és a country jegyeit hordozza magán, lágy és letisztult dallamaik, valamint őszinte soraik kettőse pedig érzékletesen vázolja fel a trió szemléletét az újfent szárnya kapó indie-folkról, és az abban rejlő potenciálról. A beküldött dal az első közös felvételük, amelynek rögzítése és keverése a zenekar saját keze munkája. Olyan előadók voltak rájuk hatással, mint a The Lumineers, Bruce Springsteen, The Paper Kites, Sons Of The East, James Bay, Sam Fender, Lord Huron, The Head And The Heart, valamint Rayland Baxter.

Elsőre olyan volt, mintha egy Lumineers-dalt hallgatnék, de ez nem feltétlenül baj, mert azt is jelenti, hogy ahogy megszólal, nem az az első gondoltam, hogy „na, hát ezt is jó szarul keverték”. Üde, kellemes színfoltja a mezőnynek.

-Biczó Andrea

2024 SHORTLIST

HÍREK

PARTNEREINK

WMMD
444 Akvárium Bánkitó fesztivál Budapest Park Budapest Park EXPO Studio Gólya Presszó Kolorádó fesztivál Sziget Fesztivál Telekom Electronic Beats Ticket Here TOLDI Turbina

KORÁBBI ÉVEK ELŐADÓI