Ballada az aszfalton

Cikk

augusztus 25, 2017

Énekes András Előd

288

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

A győri eredetű Hüge alig egy éve alakult, és nemrég, egészen pontosan májusban adta ki első lemezét My Beauty címmel. Alig vannak túl pár koncerten, mégis azt a hatást keltik az emberben, mintha egy tök régóta együtt játszó bandáról beszélnénk, hiszen melankolikus popzenéjük, illetve arculatuk is sokkal jobban rendben van, mint a legtöbb progresszívabb zenét játszó bandának.

Ebbe az arculatba nagyon jól illik első klipjük, melyet a ‘Leaf’ című számukhoz készítettek idén nyáron. Alább debütál a videó az éterben, ami összhangban van a dallal, egy valódi szerelmi szenvedéstörténetet kapunk kicsomagolva, cseppet modoros énekkel megfűszerezve. A komor hangulat mindenesetre nagyon jól áll a Márton Szabolcs vezette bandának, ez pedig ebben a videóban is védjegyük maradt.

 

PLAYLISTEK