Indul az I. AZURE – free jazz, opera és techno a zalai lankák mélyén
július 5, 2018

Szépen lassan betelnek Magyarországon azok a jónevű tájak, tájegységek, amelyek alkalmasak fesztiválszervezésre. Volt vagy van fesztivál az Alpokalján, az összes tó partján, a Mecsekalján, a Mátrában – Budapestről és a környező hegyekről ne is beszéljünk. Szinte csoda, hogy eddig az Őrségben nem volt.

A Kék Ló csapata által szervezett I. AZURE Reformművészeti Találkozó pályája merészen és rendkívül izgalmasan indul, ugyanis a line-upot elnézve ez nem a szokásos Ricsárdgír + Deep Glaze + „külföldi dj”-vonalra épített esemény lesz. Legalábbis ezt mutatja, hogy Zalaháshágyon a ma induló fesztiválon egyszerre fog fellépni Antropomorf Nóvé Somával, illetve megnézhetjük Mozart Don Giovannijának Ujjbáboperáját is.

De mitől reformművészet? A szervezők hangsúlyozzák, hogy:

“a kísérleti művészetek, a szabadzene és a kockázatos gondolkodás hirdetésén túl fontos a meglévő hálózatok – mind az alkotók, mind az alkotások hálózatának – folyamatos újraformálása – ezt jelentené az elnevezésben a ‘reformművészet’ megjelölés”

Az először megrendezésre kerülő fesztiválon különösen nagy teret kap a jazz, a kísérleti zene, illetve különböző alkotóágak fúziójának kibontakozása. Lesz zenei workshop Czitrom Ádámmal, mozgásműhely, közös foglalkozás a versképpekkel/verszajjal/versritmusokkal, továbbá bemutatásra kerülnek az SZFE és a MOME rövidfilmjei is.

Az eseményen fellép többek között a Porteleki-Czitrom duó, a GNU, a Szagos Hörigekkók, a Deus Ex Quarteta Choose Cheese, a Gentry Sultan és a The Best Bad Trip is. Külföldi vonalon pedig Manu Louis jön Belgiumból, a brazil Passiflora pedig live-settel érkezik.

Kint lesz még a Kolorádón is nagy sikert arató Taka Tunes, aminek keretében fellépnek magyar, lengyel, francia (Incotoyable) és chilei (ChinoChileno) dj-k is.

Legegyszerűbben a Zalaegerszegről induló busszal lehet odaérni, de a szervezők kiemelték, hogy  indul direkt buszjárat Kelenföldről egészen a fesztiválig, majd onnan vissza a feszt végén  – mindez 5000 forintért. Jelentkezni e-mailen (mindenazure@gmail.com) vagy Facebookon lehet.

  • Bérletek még kaphatóak online, az indiegogo-n, személyesen pedig a Hintalóban, a Zsivágóban és a Kék Lóban, 14 ezer forintért. A sátrazás ingyenes. Ott találkozunk!