Az utóbbi idők legerősebb koncepciós albuma készülődik

Cikk

március 31, 2016

Major Bálint

259

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Makay András neve a KERET olvasóinak a Fehér Hang kapcsán már ismerősen csenghet, ezúttal azonban zenészként mutatkozik be. Madárfogás nevű zenekarával első nagylemezüket készítik, ami minden bizonnyal az utóbbi és eljövendő idők legerősebb konceptalbuma lesz. Az első videóklipjük nálunk debütál.

Madárfogás – Eszmélet – Dogma

“Az áprilisban megjelenő Rögeszmék névre hallgató koncepciós lemezünk első dala a Dogma, aminek egy amolyan összefoglaló szerepe van az egész album témáját tekintve. A lemez arról szól, hogy a hithez vezető úton milyen nehézségekbe ütközik az ember, milyen eszméket kell felvennie és levetkőznie és milyen gondolatokat kell elzűnie vagy észérvekkel elvetnie.


Az album koncepciójáról a zenekar énekese és dalszerzője, Makay András beszélt nekünk: “Az áprilisban megjelenő Rögeszmék névre hallgató koncepciós lemezünk első dala a Dogma, aminek egy amolyan összefoglaló szerepe van az egész album témáját tekintve. A lemez arról szól, hogy a hithez vezető úton milyen nehézségekbe ütközik az ember, milyen eszméket kell felvennie és levetkőznie, és milyen gondolatokat kell elűznie, vagy észérvekkel elvetnie. Ezeket a gondolatokat viszi tovább egy történetben a 9 dal. Körülbelül 3 éve már tudtam, hogy erről akarok lemezt írni, és ekkor jött a képbe Pilinszky János, akinek teljesen véletlenül találtam erre a portréfilmjére, amiben tökéletesen megfogalmazta azt az irányt, amerre én is haladni akartam. Persze a válaszhoz vezető út teljesen más lett.”

Azt, hogy az út mi lett majd a lemezből fogjuk megtudni, ami április 26-án jelenik majd meg. Addig is nézegessétek meg a Dogma c. számhoz készült videót, amiben a Madárfogáson kívül Pilinszkyt is hallhatjátok. A klipben szereplő három alak a lemezen is szereplő 3 fő eszmének feleltethető meg, de mindez több értelmet nyer majd áprilisban. Addig is jó nézelődést!

PLAYLISTEK