„Az egész stúdióm elfér a hátitáskámban”
szeptember 16, 2014

Egy esős délután volt, amikor találkoztunk Katie-vel, a kanadai Austra (névadó) frontasszonyával a koncertjük napján, a Dürer Kertben. Pontosabban mivel nem akartunk elázni, a zuglói koncerthelyszín egy ikonikus sarkába, a buszba húzódtunk be menedékért.

Ez melyik része Budapestnek?

– kérdezte, míg az esernyőm alatt szökdécseltünk a busz felé a kavicsos talajon. Bár először vannak fővárosunkban, ahogy az interjúban is mondta, nem nagyon volt lehetősége körbenézni, többek között a rossz idő miatt. Miután elfoglaltuk a helyünket a buszban, elkezdtük a felvételt. Az interjú során nem csak a Tumblrről, az amerikai gyógyszerek erősségéről, és streaming szolgáltatókkal szembeni fenntartásairól, hanem a zeneszerzési szokásairól, a legutóbbi EP-ről, és a készülő nagylemezről is mesélt nekünk. Katie visszafogott, de közvetlen volt. Egy tejesdobozt szorongatott a kezében, amelyre többször azt hittem, hogy bele fog inni, de aztán végig érintetlenül maradt.

A meglehetősen hétköznapi megjelenést az esti koncertre felváltotta csillogós, ’90-es éveket idéző glam szettre, a zenésztársai pedig neonban és queer amerikai fociszettben tolták az alapokat. A hangszerek közül egyedül a dob szólt jól, a szintetizátorok és egyéb, elektromos kütyük egy kicsit mintha tompák lettek volna, de az összképet ez nem rontotta el, hiszen Katie az első perctől az utolsóig – najó, egy instrumentális dalt leszámítva – villogtatta elképesztő, földöntúli, kristálytiszta hangját, amely teljesen rabul ejtette a hallgatóságot. A koncert alatt a közönség – talán ezért – inkább csak csendben figyelt, nagyobbacska ugrálás csak a banda egyik legnagyobb slágere, a ‘Lose It’ alatt volt.

A koncert után dedikáltattunk egy példányt a legutóbbi Austra nagylemezből, az Olympia-ból, melyet most meg is nyerhettek.

OlympiaNyerjétek meg az Olympia című Austra lemez dedikált példányát! Ehhez annyit kell tennetek, hogy
1, lájkoljátok a KERET Facebook oldalát itt, vagy az alábbi gombbal:

2, írjátok meg, hogy nektek melyik a kedvenc dalotok erről a lemezről ez alá a poszt alá kommentben.

A kérdésre nincs helyes válasz, pusztán a véleményedre vagyunk kíváncsiak. A játék határideje, és a sorsolás: október 1. A nyertest Facebookon értesítjük. Hajrá! :)