Bezáratnák az Aurórát és a Corvin Clubot
július 16, 2018

A mai napon közölte a nyolcadik kerületi önkormányzat (egyelőre egyedül a honlapján), hogy ismételten bezáratják az Aurórát, valamint hogy ezúttal mehet vele a Corvin Club is. Előbbinél a korábbi bezáratás utáni fellebezést utasították el, utóbbinál pedig kábítószer-kereskedelem gyanúja az indoklás. 

Az Auróra esetében a döntés különösen szerencsétlen időpontban, a szintén a Maromosok által szervezett Bánkitó Fesztivál után egy nappal született, miközben épp a pihenőnapjukat töltötték. A klub egyelőre egy Facebook posztban reagált, melyben azt írják, hogy

nem kaptak hivatalos értesítést az önkormányzattól, a sajtóhírekkel jogi alap hiányában nem tudnak foglalkozni, és miután a jegyzőiroda és a hatósági osztály sem érhető el, holnap a megszokott nyári nyitvatartás szerint kinyitnak.

A bejegyzés megjelenésének másnapjáig az Auróra még mindig nem kapott hivatalos tájékoztatást az önkormányzattól, addig is az alábbi közleményben cáfolják az őket ért valótlan állításokat.

A Corvin Clubban a 2018. június 21-én a hajnali órákban a helyszínen végzett rendőrségi ellenőrzés következtében több személy esetében a rendőrség kábítószer birtoklása, valamint kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt bűntető eljárást folytat. Amíg az ügy le nem zárul, a helyet ideiglenesen, de legfeljebb egy évig terjedő ideig bezáratják.

Mi a KERET bloggal nagyon nem értünk egyet a budapesti kulturális gyűjtőhelyek mondvacsinált indokokkal való bezárásával, legyen az civilszervezeteknek és koncerteknek is otthont adó közösségi ház, vagy sötét techno-klub. Ahogy jönnek a fejlemények, frissítjük a cikket.