Ilyen lenne Hó Marci és a DARKSIDE szerelemgyereke, The xx nagynénivel
október 28, 2017

Ritkán jön létre olyan alkotói kémia két zenész között, amilyen az Analog Balaton tagjait köti össze: Aba és Áki egy színjátszótáborban ismerkedtek meg, de hamar kiderült, hogy a közös flow inkább zenei irányba, elsősorban a természet felé tereli őket. Szerintük a duó formátum a legműködőképesebb, hiszen így nincs szükség annyi kompromisszumra, csupán marad a két ember és a köztük lévő, megtörhetetlen szövetség.

Aba neve egyébként több formációból is ismerős lehet – a multiinstrumentalista srác többek között a Kamikaze Scotsmanben és az Illúzióban is feltűnt már, illetve az Elefántban is vendégeskedik időnként. Az Analog Balaton-projekt sokáig csak a fiókban pihent, és első stúdióban rögzített dalukon, a ‘Medvelábnyom’-on kívül olyannyira analógok, hogy csak élőben csíphetjük el a többi tracket.

A két srác Jon Hopkinst és a DARKSIDE-ot emlegeti közös gyökeréül, és úgy gondolják, egyediségük elsődleges forrása a „gitáros-szintis kortárs pop, ami még magyarul is jól hangzik”. Legfőbb inspirációs forrásuk maga a természet, ahol Aba és Áki téli zarándoklatai során vette fel a környezet és a rianások hangjait, hogy aztán beépíthessék azt a zenéikbe is. A végeredmény valami olyasmi, ahogy Hó Marci és a DARKSIDE szerelemgyerekét elképzeljük egy The xx nagynénivel, a fiúk pedig elárulták, hogy nem titkolt szándékuk az egyszerű, letisztult szinti-pop gyártása. Az eddigiek alapján ez működik is: az Analog Balaton zenéje giccsmentes és egyben üdítő, „nem kevés, pont elég”, ahogy a ‘Medvelábnyom’-ban is hallhattuk.