„Valószínűleg bekattannék, ha híres lennék”
július 5, 2015

Sok emberben a mai napig mély seb tátong Amy Winehose halála után. Bár az énekesnő a világ szeme láttára élte élete utolsó éveit, sok dolgra még a leghiénább paparazzik sem tudtak fényt deríteni.

A július 9-én megjelenő Amy – Az Amy Winehouse-sztori című film archív, telefonos és más, korábban nem láthatott videókból meséli el a 27-esek klubjába legutoljára csatalkozó hölgy élettörténetét az első demó felvételektől a viharos párkapcsolatokon át egészen a szomorú kudarcba fulladt utolsó turnéig.

A filmben megszólalnak a család, a barátok, az a Blake Fielder, aki először adott kokaint és heroint Amy kezébe, valamint egy csomó zenész és szakmabeli is. Azonban sosem látod a nyilatkozókat, mindig csak a hangjukat hallod. Ez, és ahogy a cselekmény az énekesnő saját dalszövegein kersztül fonódik nagyon különleges, bensőséges hangulatot ad a két órás filmnek.

A profi stáb által forgatott, valamint a rajongók, paparazzik, barátok, vagy akár maga Amy által készített archív hang- és képfelvételekből pedig erős, nyers és végtelenül őszinte jelenetek állnak össze, amelyek már hamar baljós végkifejletet sejtetnek, ezáltal kegyetlenül erősen hatnak az érzelmekre, lásd ennek a posztnak a címében használt idézetet.

Nekem nagyon tetszett a film, a rajongók már gondolom alig várják a premiert, de ajánlanám azoknak is, akik még életében viccet csináltak a „drogfüggő botrányhősnőből”, akik úgy csámcsogtak Amy szerhasználati szokásaival kapcsolatos pletykákon, hogy közben nem vették észre, hogy ezzel egy szeretetre éhes, az életét a zenéért felálodozó, borzasztóan tehetséges lány sírját ássák. Jó lenne, ha ez soha többé nem történhetne meg.

Amy – Az Amy Winehouse-sztori
Rendezte: Asif Kapadia
Bemutató: Július 9. 

amyplakat

Kaptunk néhány plakátot a hazai forgalmazótól, a Vertigo Mediától, ha szeretnétek egyet, írjátok meg alább kommentbe a kedvenc Amy Winehouse dalotok címét vagy a kedvenc szövegrészletet belőle legkésőbb július 15-ig. A nyerteseket Facebook üzenetben értesítjük.