Amikor poénból lesz egy egész jó zenekarod
május 6, 2018

Tavaly alakult meg az egri gyökerű PADLÁS zenekar, történetük viszont korántsem tipikus. Dryvia néven már évek óta együtt zenéltek, és a magyarországi hardcore/metál színtéren egész jól csengett a nevük. Aztán jött egy alkotói apátia utáni éles stílusváltás, most pedig már grunge-os, pszichedelikus hangzásvilágú zenekarként mutatják be új dalukat, a ‘Hidd el’-t.

Érdemes elolvasni a zenekar részletes történetét Facebook-profilján, amiből kiderül, hogy milyen körülmények játszottak közre abban, hogy metálbandából parodisztikus, mégis minőségi grunge zenét játszó zenekar váljon az öttagú együttesből.

„Tavaly nyár végére sikerült végleges felállással megalakulnunk és forgattunk is egy klipet, mely 2018 márciusában jelent meg ‘Hülye kérdés’ címmel. Ez a június elején megjelenő kislemezünk első előfutára volt.” – mesélte Zagyva Zoltán, a PADLÁS énekes-basszerosa. Íme a következő hírnök,a ‘Hidd el’.

Nem érdemes szó szerint érteni ezt a számukat sem, mert épp egy olyan jelenségre mutatnak rá, amit erősen kritizálni próbálnak a szövegben.

„Elsősorban a szektásodásról szól: arról, hogy az emberek szeretnék, ha az életük nagy kérdéseit egy egyetemes elv mentén válaszolhatnák meg. Ezt az igényt vallások, politikai szekértáborok, életvezetési tanácsadó trénerek, vagy akár a zenei stílus szerinti csoportosulások is megpróbálják kiszolgálni.

Mindezt úgy, hogy olyan semmitmondó elveket vesznek alapul, amiket bárki, bárhogyan értelmezhet. Szerintem viszont az élet igazán nehéz kérdéseire nem lehet egyszerű és biztos válaszokat találni.

Ha szektás szemüvegen keresztül nézzük a világot, az csak megfoszt minket a kritikus gondolkodásunktól, ami az egyedüli fegyverünk a 0/24-ben tudatunkat bombázó reklámokba, ideológiákba csomagolt hazugságok ellen.”

A PADLÁS első kislemeze A poén a végén címet fogja viselni, június 2-i megjelenésekor pedig kiderül, hogy vesz-e még egy csavart a zenekar története.