Amikor fater zenekara végre befut
február 14, 2015

Egy zenekar életében a kezdeti kudarcok és a felemás sikerélmények fontos leckék. A kérdés mindig az, hogy tudnak-e belőle tanulni és van-e bátorságuk tovább folytatni mindazt, amit elkezdtek? A The War On Drugs tanult a hibáiból és határozottan felfelé tör!

A zenekar 2005-ben indult Adam Granduciel és a méltán híres Kurt Vile kollaborációjaként. A banda a kezdeti 3-4 évében viszonylag kis helyet kapott a világ zenei piacán. Több tagcsere, művészi és magánéleti kudarcok után azonban beindulni látszott a gépezet. Első igazi sikerüket a 2008-as ‘Slave Ambient’ című album hozta meg, amit már Vile nélkül készítettek. Ennek ellenére a The War On Drugs továbbra is egy szűk réteg zenéje maradt, így továbbra sem hárult komoly figyelem az együttes munkájára. Az igazi nagy dobás a 2014-es ‘Lost In The Dream’ album, a második nagylemez lett, ami a széles zenei sajtó tetszését is vitathatatlanul elnyerte. Rendre  az év legjobb albumai közt említik.

Az új album személyes kedvence. A zene maga, egy teljesen más helyre visz, egy friss levegős, szellős, gondtalan holnap, a múlt mindennemű keserűségétől távol. Az idő lelassul szinte megáll, elveszünk a pillanatban.