Alter absztrakt arabeszk

Cikk

október 23, 2015

Madácsi Dávid

226

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

A zenekar apjához hasonlóan a KERET zsűri is kőszívű, de itt nem volt kérdés, a banda a legjobb 12 tagjaként várhatja a Halloween-t, illetve a Halottak napját, avagy a KERET Kikeltető második elődöntőjét. Szép kis nap lesz!

A Kőszívű Ember Fiai 2014-ben alakult duóként, azóta azonban 3 fősre duzzadt az alakulat. Általában elvágynak Magyarországról a sikerre ítélt bandák, de ők kicsit fordítva működnek. A magát arabos “visszhang-stoner”-ként aposztrofáló zenekar előbb Németországban bontogatta szárnyait (igaz, leginkább magyar ajkúaknak), majd a sikereken felbátorodva itthon is bemutatkozott. Mi tagadás a magyar dalszövegeket legjobban itthon értik.

Ha már a szövegeknél tartunk, akkor említsük meg, hogy ez nem az a poppos habkönnyű textus, amit a tinilányok a padba karcolnak. A már-már Sziámi magasságokba emelkedő alternatív mondanivalót nem csak az “elrejtett”, sejtelmes vokál miatt nem egyszerű megérteni.

A szövegeknél talán még nagyobb hangsúlyt kaptak a dallamok. A mostanság amúgy is divatos pszichedelikát jól vegyítik ezzel a különleges arabos beütéssel, így válik érdekessé és egyedivé zenéjük. A stúdiófelvételekben jól használják a teret még egy lapáttal rádobva a sejtelmességre, de még is az az ember érzése, hogy itt valami fontos, monumentális hallható. A fiúk ráadásul egészen aktívak, a fél évvel ezelőtti EP óta már egy újabb dal is megjelent, ezzel a számmal neveztek a Kikeltetőre is. Hallgassátok meg!

PLAYLISTEK