Alter absztrakt arabeszk
október 23, 2015

A zenekar apjához hasonlóan a KERET zsűri is kőszívű, de itt nem volt kérdés, a banda a legjobb 12 tagjaként várhatja a Halloween-t, illetve a Halottak napját, avagy a KERET Kikeltető második elődöntőjét. Szép kis nap lesz!

A Kőszívű Ember Fiai 2014-ben alakult duóként, azóta azonban 3 fősre duzzadt az alakulat. Általában elvágynak Magyarországról a sikerre ítélt bandák, de ők kicsit fordítva működnek. A magát arabos „visszhang-stoner”-ként aposztrofáló zenekar előbb Németországban bontogatta szárnyait (igaz, leginkább magyar ajkúaknak), majd a sikereken felbátorodva itthon is bemutatkozott. Mi tagadás a magyar dalszövegeket legjobban itthon értik.

Ha már a szövegeknél tartunk, akkor említsük meg, hogy ez nem az a poppos habkönnyű textus, amit a tinilányok a padba karcolnak. A már-már Sziámi magasságokba emelkedő alternatív mondanivalót nem csak az „elrejtett”, sejtelmes vokál miatt nem egyszerű megérteni.

A szövegeknél talán még nagyobb hangsúlyt kaptak a dallamok. A mostanság amúgy is divatos pszichedelikát jól vegyítik ezzel a különleges arabos beütéssel, így válik érdekessé és egyedivé zenéjük. A stúdiófelvételekben jól használják a teret még egy lapáttal rádobva a sejtelmességre, de még is az az ember érzése, hogy itt valami fontos, monumentális hallható. A fiúk ráadásul egészen aktívak, a fél évvel ezelőtti EP óta már egy újabb dal is megjelent, ezzel a számmal neveztek a Kikeltetőre is. Hallgassátok meg!